USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Петиція про звільнення ректора КНУ набрала необхідну кількість голосів

Тепер на документ має відреагувати президент
Володимир Бугров
Володимир Бугров
Джерело: відкриті джерела

Петиція щодо звільнення ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимира Бугрова набрала 25 тисяч голосів, необхідних для її подальшого розгляду президентом України. Про це йдеться на сайті Офісу президента.

Автором петиції є тогорічний випускник Київського національного університету імені Тараса Шевченка Максим Луцик. Опубліковано документ 23 січня.

Що вимагають?

У тексті петиції йдеться, що скандали, пов’язані з новим керівництвом університету, "кидають тінь" на його репутацію та "підривають довіру до системи вищої освіти".

"З першого дня повномасштабного вторгнення сотні студентів та співробітників КНУ стали на захист України, її незалежності та європейського майбутнього. Понад 90 з них віддали найдорожче за Батьківщину – своє життя. Однак скандали останніх двох років, пов’язані з новим керівництвом Шевченкового університету, кидають тінь на репутацію моєї alma mater та підривають довіру до системи вищої освіти", – йдеться в тексті.

Автор посилається на "махінації з бюджетними коштами" щодо харчування курсантів університету, про які писали українські ЗМІ. Саме через це, мовляв, і слід звільнити ректора Бугрова.

"Вже тепер, у січні 2024 року, доводиться з повним нерозумінням читати про махінації з бюджетними коштами на харчуванні курсантів та рахувати, як кілограм замороженого хеку, який закуповують для військових за 95 гривень чи купують у звичайному магазині за 150, може коштувати керівництву університету Шевченка 333 гривні. Вгадувати, скільки Володимир Бугров може "заробити" на звичайному хлібі, на який КНУ отримує від Міністерства оборони 41 гривню за кілограм, коли для військових ця ціна вдвічі менша", – додає він.

Реакція Бугрова

Ректор на пресконференції закликав видалити петицію, бо вона нібито порушує його конституційні права. Проте петиція так і залишилася на сайті.

Що відомо про Бугрова?

У лютому журналісти "Слідство.Інфо" отримало угоду на купівлю квартири Бугровим у Києві, а також проаналізували його декларації. Сам ректор наполягає, що коштів у нього було достатньо та звинуватив журналіста у втручанні в особисте життя.

За даними реєстру речових прав на нерухоме майно, 21 грудня 2023 року Бугров оформив на себе двокімнатну квартиру площею 74,7 кв. м. Нині подібні квартири коштують понад 200 тисяч доларів. Свіжозбудований житловий комплекс White Lines розташований прямо біля входу у Голосіївський парк та поруч з метро. Забудовники обіцяють цілий гектар парку на даху будинків, а також фітнес-клуб з басейном.

Проаналізувавши декларації Бугрова, журналісти встановили, що він не мав задекларованих коштів на придбання цієї нерухомості. Протягом 2020 року його сім’я заробила 1,3 мільйона гривень. Між 2019-м та 2020 роком (коли було укладено інвестиційний договір) заощадження Бугрова та його родини не просто не зменшилися, а навпаки – зросли.

Отже, звідки у нинішнього ректора взялися мільйони гривень на купівлю облігацій, які вже за кілька років стали квартирою в елітному ЖК, невідомо.

Читайте також:
Аби отримати комунальну землю, приватне товариство незаконно зареєструвало право власності на голубник, що знаходився на тих землях Аби отримати комунальну землю, приватне товариство незаконно зареєструвало право власності на голубник, що знаходився на тих землях
Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень
РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві
У У "Київтеплоенерго" обшуки: У чому підозрюють керівництво компанії