USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В Одесі чиновники вимагали хабарі в експортерів українського зерна

Щомісячні "прибутки" ділків сягали 1 млн доларів
СБУ хабарники Одеса 19.06_2
Джерело: Telegram СБУ

Служба безпеки України викрила чиновників, які обклали "даниною" представників вітчизняних компаній, що займаються експортом українського зерна. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Деталі

За даними слідства до організації оборудки причетні колишній керівник Управління фітосанітарної безпеки регіонального управління Держпродспоживслужби, заступниця керівника та інспектора Одеської обласної фітосанітарної лабораторії і троє очільників підконтрольних фірм. Усі вони затримані.

Щомісячні "прибутки" організаторів "схеми" сягали 1 млн доларів.

Зернотрейдери мали сплачувати "суми" готівкою або перераховувати їх на банківські рахунки підконтрольних посадовцям фірм.

В обмін на хабарі чиновники "гарантували" підприємцям безперешкодне оформлення лабораторних досліджень та сертифікатів відповідності сільгосптовару. Саме ці дозвільні документи є основними для продажу зернових до зарубіжних країн.

До незаконної діяльності посадовці залучили трьох керівників афілійованих приватних компаній, які займаються документальним супроводом вантажів.

Новини за темою: "Зливала" дані про оборону північних рубежів України: На Харківщині затримали ворожу інформаторку

Наразі чотирьом підозрюваним обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 5 млн гривень кожному. Ще двом – призначено цілодобовий домашній арешт. Триває розслідування для встановлення всі обставин злочину.

Джерело: Telegram СБУ

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала агента РФ, який планував підірвати залізницю на Дніпропетровщині для зриву контрнаступу ЗСУ.

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму