USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Івано-Франківську фіктивно зараховували на службу родичів чиновників і футболістів, – ДБР

"Недоторканими" стали навіть футболісти місцевого професійного клубу з Прикарпаття
затримання_2
Затримання порушників
Джерело: ДБР

Правоохоронці Державного бюро розслідувань викрили в Івано-Франківську схему фіктивного зарахування на військову службу родичів очільників міста та навіть футболістів місцевого професійного клубу. "Недоторканими" стали навіть футболісти місцевого професійного клубу з Прикарпаття, поінформували в пресслужбі ДБР.

У ході досудового розслідування Бюро встановило особи деяких керівників складу територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, які налагодили протиправну схему фіктивного зарахування громадян на військову службу в роти охорони ТЦК та СП.

"Новобранці" отримували можливість фактично не проходити військову службу, проводячи час на власний розсуд. Деякі з них спокійно брали участь у футбольних матчах у складі футбольного клубу з Прикарпаття. До того ж отримували від держави грошове та матеріальне забезпечення рахунком бюджетних коштів", – йдеться у повідомленні.

Такі дії військових посадовців становлять пряму загрозу національній безпеці України та підривають авторитет територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, що шкодить виконанню мобілізаційних заходів.

Так, правоохоронці провели близько 30 обшуків у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки Івано-Франківської області, обласній військово-лікарській комісії, а також за місцями проживання фігурантів. У ході слідчих дій перевіряють можливі протиправні дії персоналу під час проведення мобілізації, проходження служби та протиправного отримання грошового забезпечення.

За результатами "розв'язувати питання" повідомили про підозру окремим військовим посадовцям територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки

Розслідування проводять у межах розпочатого кримінального провадження за ч. 5 ст. 426-1 КК України (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинене в умовах воєнного стану).

Нагадаємо, ДБР вже розслідує понад 112 кримінальних проваджень щодо зловживань воєнкомів.

Раніше

Нещодавно відбулися обшуки у низці військово-лікарських комісій Вінницької, Черкаської та Київської областей. Слідчі дії проходили в межах розслідування кримінального провадження за фактами незаконного збагачення військовослужбовців, які обіймають керівні посади в обласних та районних центрах комплектування та соціальної підтримки. Про це повідомляли в пресслужбі Державного бюро розслідувань.

Загалом встановили 388 осіб, стосовно яких є сумніви щодо законності отримання ними постанов ВЛК про непридатність до військової служби. Вилучали медичну документацію, яка може підтвердити факти ухвалення протиправних рішень про непридатність до військової служби, особові справи тощо.

Новини за темою: Військовий командир із Миколаївщини безпідставно нарахував майже 5,5 млн гривень виплат підлеглим

Кримінальні провадження порушили за низками статей, у тому числі за ч. 5 ст. 426-1 КК України (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинене в умовах воєнного стану).

Читайте також:
Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові
Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві