USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

На Україну насувається циклон із Скандинавії: Очікуються похолодання та опади, у деяких областях можливий мокрий сніг

Наступні 10 днів в Україні будуть прохолодні і вологі
дощ погода
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

У багатьох областях цього тижня очікуються опади. Такий прогноз зробила синоптикиня Наталія Птуха в ефірі UWN.

"На цьому тижні в нас будуть процеси з різних сторін, повітряні потоки. Спочатку в нас зараз до середи на території України впливають атмосферні фронти з північного заходу. Атмосферний фронт зараз, який пролягає територією України, взагалі пов’язаний з циклоном, який знаходиться на північ від нас, тобто зараз він зі Скандинавії, далі прямує у східному напрямку. В той же час в середу розпочнеться певна перебудова і розпочне рух до території України циклон з південного заходу, тобто з території Балкан, з території Румунії і саме звідти до нас в четвер буде проходити нашу територію активний циклон, який спричинить опади у багатьох областях, особливо це західні, північні та центральні", – розповіла вона.

У Карпатах можливий навіть мокрий сніг. Без опадів або з найменшою їх вірогідністю залишиться південний схід країни.

Температура

На заході вдень очікується +6 +11 градусів тепла, водночас на півдні може бути +24 та вище. Тобто холодний сектор циклону буде над західними та північними областями, а теплий – над сходом. Проте 19 квітня цей циклон покине територію України, а 20 – вже припиняться опади.

"Однозначно можемо сказати, що друга і третя декади квітня будуть більш вологі і з низькими значеннями температури в порівнянні з першою декадою. Тому що в першу декаду квітня в нас панував антициклон, поле підвищеного тиску, без опадів із теплою повітряною масою в поєднанні дали нам такі результати – суху погоду, взагалі нетипово для квітня, з високим значенням температури, рекордно високими. Зараз повертаємось до квітневої норми і впринципі на цьому тижні треба тепліше одягатися та берегти себе", – додала Птуха.

Загалом в найближчій синоптичній перспективі наступні 10 днів в Україні будуть прохолодні і вологі.

Нещодавно хвиля тепла із західного Середземномор'я, яка принесла нетипово високі температури повітря для цього періоду, захопила ще й пил із Сахари. Проте це не була пилова буря, бо для пилової бурі швидкість вітру має бути вищою за 12 м/с, а тривати це має три години й більше. Посилення швидкості вітру не очікується, тож і бурі цього разу не буде, кажуть синоптики.

Читайте також:
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України
В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми