USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

В іранських безпілотниках, які РФ запускає по Україні, знайшли деталі канадського виробництва

Президент Tallysman Джайлс Пантер повідомив, що компанія "з болем усвідомила", що деякі з її компонентів "неправомірно використовуються у складних військових системах наведення" у війні Росії проти України
безпілотнк
Джерело: відкриті джерела

У рамках дослідницького проекту київського аналітичного центру було виявлено деталі канадського виробництва в одному типі ударного безпілотника, який Росія використовувала під час військового нападу на Україну. Про це повідомляє The Globe and Mail.

Statewatch заявляє, що виявила компоненти антен від компанії Tallysman Wireless із Оттави в іранських безпілотниках Shahed 136, які є частиною російського арсеналу під час вторгнення в Україну.

В Оттаві президент Tallysman Джайлс Пантер повідомив The Globe and Mail, що компанія "з болем усвідомила", що деякі з її компонентів "неправомірно використовуються у складних військових системах наведення" у війні Росії проти України.

"Іноді передбачається, що ми якимось чином замішані в цьому використанні. Ми абсолютно не такі", - сказав пан Пантер. "Tallysman на 100% відданий підтримці України перед російською агресією".

Пан Пантер сказав, що Tallysman співпрацює з Агентством прикордонної служби Канади та іншими державними установами, і він сказав, що, на його думку, частини антени, що розглядаються, ймовірно, були перенаправлені в Іран через дистриб'юторів, які використовують "фальшиві компанії", щоб приховати свої наміри.

Розслідування Statewatch Trap Aggressor щодо безпілотників Shahed 136 виявило 30 компонентів західного виробництва із країн, включаючи Японію, Німеччину та США.

Читайте також:
Застосовування західної зброї для ударів по Росії – це частина захисту, а не напад Застосовування західної зброї для ударів по Росії – це частина захисту, а не напад
Імовірне знищення російського ракетного корабля Імовірне знищення російського ракетного корабля "Циклон": Як його використовували окупанти?
У 2024 році 59% нових ФОПів в Україні відкрили жінки У 2024 році 59% нових ФОПів в Україні відкрили жінки
ТЦК передали Нацполіції інформацію про 94,5 тисяч ухилянтів ТЦК передали Нацполіції інформацію про 94,5 тисяч ухилянтів