USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Українці модернізували бойові вертольоти Мі-24. Тепер вони можуть стріляти американськими ракетами Hydra

Не виключено, що конструктори модернізували й інші вертольоти
Мі-24
Джерело: відкриті джерела

Українські конструктори переобладнали декілька бойових вертольотів Мі-24, які тепер можуть стріляти американськими некерованими 70-мм ракетами Hydra. Про це пише видання The War Zone.

Нагадаємо, ці ракети США відправили Україні в рамках чергового пакета військової допомоги.

Нижче на відео видно, що один із Мі-24В Hinds, які Чеська Республіка раніше подарувала Україні, озброєний Hydra. Ракети завантажуються в 19-трубну ракетну коробку M261, яка прикріплена до пілона на лівому крилі Мі-24 за допомогою адаптера.

Крім адаптера пілона, не відразу зрозуміло, які ще модифікації були потрібні для інтеграції Hydra на Мі-24.

Видання зазначає, що на сьогодні невідомо, чи змогли конструктори модифікувати за таким же принципом і інші вертольоти, такі як Мі-8/Мі-17.

Що відомо про ракету Hydra

Hydra – це модульний боєприпас, що складається зі стандартизованого 70-мм ракетного двигуна, до якого можна прикріпити різні боєголовки.

Новини за темою: Польща таємно передала Україні близько 10 вертольотів Мі-24, - WSJ

Ракети, які видно на відео озброєння українського Мі-24, виглядають як типові некеровані ракети з фугасними боєголовками. 

Офіційні дані Пентагона свідчать лише про те, що станом на початок липня в пакет допомоги Україні включено "понад 7 тисяч авіаційних ракет Hydra-70".

Інтеграція ракет Hydra на українські вертольоти Мі-24 також є лише останнім прикладом додавання західних авіаційних боєприпасів до арсеналів радянських літаків і гелікоптерів країни.

Різноманітні українські бойові літаки тепер здатні використовувати різноманітні західні ракети, включаючи високошвидкісні протирадіаційні ракети AGM-88 (HARM) зі Сполучених Штатів, що руйнують радари, поставлені Великою Британією малопомітні крилаті ракети Storm Shadow, а також високоточні бомби Joint Direct Attack Munition-Extended Range (JDAM-ER).

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму