USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Українські війська мають суттєві успіхи на Південному фронті, – Міноборони

ЗСУ створюють великі проблеми окупантам своїми постійними рейдами на окупований берег Дніпра
ЗСУ
Воїн ЗСУ
Джерело: Генштаб ЗСУ

Українські військові мають успіх на Південному фронті. Про це на брифінгу розповіла заступниця голови Міноборони Ганна Маляр. 

Урожайне

Чиновниця нагадала, що останній тиждень у цьому населеному пункті тривали бої. 

"Там є певні успіхи", – додала вона.

Також, за словами Маляр, ЗСУ мали "певні успіхи" південніше та південно-східніше Старомайорського, закріплюються на певних ділянках.

Херсонщина

Заступниця голови МОУ розповіла, що українські військові успішно виконали завдання на лівому березі Дніпра у Херсонській області.

Новини за темою: ЗСУ досягли значимих успіхів на заході Запорізької області, – ISW

"Там були виконані певними підрозділами певні завдання, ми, звісно, не можемо розкривати, що саме було зроблено, але з цими завданнями впорались. Для того, щоб там закріпитись, потрібно витісняти ворога, зачищати територію", – додала Маляр.

Бахмутський напрямок

Сили оборони за минулий тиждень звільнили 3 кв. км на Бахмутському напрямку. Загалом, за словами представниці Міноборони, на південному фланзі Бахмутського напрямку звільнено вже 40 кв. км території.

"Ворог намагався цього тижня повернути втрачені позиції в районах західніше Кліщіївки, Андріївки і Курдюмівки", – уточнила вона.

Данні британської розвідки

У Міноборони Британії розповіли, що російські військові мають серйозні проблеми через рейди українських військових на окупований берег Дніпра на Херсонщині.

У відомстві зазначили, що ЗСУ активно працюють над створенням невеликих плацдармів у нових місцях, окрім розширення плацдарму біля зруйнованого Антонівського мосту ще в червні.

У гирлі Дніпра продовжується активна боротьба за контроль над невеликими островами.

"Російське командування стоїть перед дилемою: зміцнювати цей напрямок чи розгортати війська в районах основних контрнаступальних операцій України, далі на схід", – зазначають в британській розвідці.

Нагадаємо, ми писали, що експерти ISW заявляли про те, що українські військові вже деякий час зберігають присутність на лівому березі Дніпра у Херсонській області, на відміну від попередніх українських рейдів.

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму