USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Українські вертольоти оснастять найсучаснішими датчиками виявлення та самозахисту AMPS

Є замовлення на оснащення 16 вертольотів
Датчики виявлення та самозахисту AMPS на вертольоті
Датчики виявлення та самозахисту AMPS на вертольоті
Джерело: відкриті джерела

Вертольоти Збройних сил України невдовзі будуть оснащені найсучаснішими датчиками виявлення та самозахисту AMPS (Airborne Missile Protection System). Як повідомляє компанія-розробник HENSOLDT, йдеться поки про оснащення 16 вертольотів.

Сума угоди на цей час не розголошується, однак зазначається, що вона складає "двозначне число мільйонів".

За словами представників компанії, українські екіпажі будуть захищені від широкого спектра загроз, особливо від ракет "земля-повітря" і "повітря-повітря".

Деталі системи AMPS

Бортова система протиракетного захисту – це гнучка автономна система самозахисту для вертольотів і літаків. Його модульна конструкція дозволяє легко налаштувати AMPS відповідно до конкретних експлуатаційних вимог і для різних профілів завдань.

Частини сенсорного рішення AMPS включають датчик виявлення запуску ракети (MILDS), розширений блок керування та відображення (ACDU) і систему активного підтвердження (MACS), яка визначає дальність і швидкість виявлених ракет і усуває помилкові тривоги.

Існуючі системи роздачі протизаходів (CMDS) на вертольотах можуть продовжувати працювати з поточною конфігурацією AMPS.

Для надійного виявлення лазерних та радарних загроз AMPS можна налаштувати за допомогою систем попередження про ракети, лазери та радари, щоб забезпечити найкращий захист завдяки швидкому виявленню. 

Нагадаємо, ми писали, що ізраїльська компанія розробила новітню систему перехоплення гіперзвукових ракет.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням