USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Українська збірна вийшла до топ-15 збірних літньої Універсіади-2023

У скарбничці України – 11 медалей всіх ґатунків
Збірна
Збірна України
Джерело: відкриті джерела

У китайському Ченду завершилася літня Універсіада-2023. У 18 видах спорту на змаганнях розіграли 267 комплектів нагород, збірна України вийшла до топ-15 збірних літньої Універсіади, повідомляє "Суспільне. Спорт".

Так, цьогорічна Універсіада мала відбутися в російському Єкатеринбурзі, але її скасували на тлі повномасштабного вторгнення РФ до України. Натомість китайський Ченду мав приймати турнір ще у 2021 році, але його двічі відкладали через наслідки пандемії COVID-19.

"Україна врешті делегувала до Китаю 61 спортсмена у 10 видах спорту. Разом вони принесли збірній 11 медалей різних ґатунків", – пише ЗМІ.

Як виступила Україна?

Найбільше медалей збірна виборола в художній гімнастиці. Христина Погранична заробила на турнірі три медалі – два золота й одне срібло – і стала найтитулованішою українкою на турнірі.

Ще дві нагороди, зокрема срібло групового багатоборства, в командних змаганнях вибороли Ніколь Красюк, Дар'я Щербакова, Діана Довганюк, Марта Борис, Анастасія Пташник та Дарія Іваник.

Легкоатлети збільшили доробок "синьо-жовтих" на три медалі. Єдине золото в цьому виді спорту завоював стрибун у висоту Владислав Лавський.

Нагороди різних ґатунків Україні також принесли представники у спортивній гімнастиці, фехтуванні й тхеквондо – по одній медалі.

Назар Чепурний з третім топрезультатом у кар'єрі здобув єдине золото України на Універсіаді у спортивній гімнастиці.

З 11 нагородами (4 – золотими, – ред.) Україна посіла в підсумковому медальному заліку турніру 13-те місце.

Що означає виступ?

11 нагород усіх ґатунків – найменший здобуток від України від початку виступів на літніх Універсіадах з 1993 року. Попередній мінімум – 15 медалей на змаганнях 1995-го.

13-те місце – найнижче для України в підсумковому заліку літньої Універсіади. Досі збірна лише одного разу фінішувала поза топ-10 – у 2019 році на турнірі в Неаполі (11-те).

Дотепер чотири золота збірна здобувала лише одного разу – на Універсіаді 1995 року в японській Фукуоці.

Новини за темою: Світоліна перемогла першу ракетку РФ Касаткіну на турнірі у Вашингтоні
Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали