USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Українка Ірина Деха втретє поспіль стала абсолютною чемпіонкою Європи з важкої атлетики

Деха виграла золото у вазі до 81 кг на континентальному турнірі в Єревані
Ірина Деха
Абсолютна чемпіонка Європи з важкої атлетики Ірина Деха
Джерело: відкриті джерела

Ірина Деха вчетверте в кар'єрі стала абсолютною чемпіонкою Європи з важкої атлетики, повідомляє "Суспільне Спорт"

У Вірменії 26-річна важкоатлетка захищала статус абсолютної чемпіонки, вигравши велике золото на двох попередніх чемпіонатах – у Тирані (2022 року) та Москві (2021).

Суперницями Ірини у категорії серед інших були віцечемпіонка Євро-2019 Анна Ван Беллінген (Бельгія), чемпіонка Європи 2019 року Ніна Шрот (Німеччина), дворазова бронзова призерка першості Ліана Гюрджян (Вірменія) та чемпіонка світу серед юніорів Ділара Нарін (Туреччина).

Як виступила Ірина Деха

Вже зі своєї першої спроби у ривку українка захопила лідерство, піднявши 115 кг. Цей результат до кінця турніру не підкорився жодній іншій спортсменці – перше мале золото Ірини у Єревані.

У двох наступних спробах Деха тільки покращила результат – до 123 кг у третій спробі. Це її особистий рекорд на рівні чемпіонатів Європи у кар'єрі.

У поштовху українка з першої спроби взяла вагу в 135 кг. У той час як Ділара Нарін з Туреччини провалила свою спробу на 137 кг – з найкращим результатом Деха ще до третьої спроби гарантувала собі велике золото змагань.

Новини за темою: Спортсменів з Росії та Білорусі повернули до міжнародних змагань у сучасному п'ятиборстві

Заключну спробу на 139 кг Деха не підкорила. Цей показник став би її особистим рекордом на чемпіонатах Європи.

Усі медалі України на Євро-2023 з важкої атлетики

  • золото: Каміла Конотоп (ривок, поштовх, сума, до 59 кг), Ірина Деха (ривок, поштовх, сума, до 81 кг)
  • срібло: Світлана Самуляк (ривок, поштовх, сума, до 55 кг), Марія Гангур (сума, до 64 кг)
  • бронза: Ангеліна Ломачинська (ривок, сума, до 49 кг), Надія Шпилька (ривок, поштовх, сума, до 59 кг), Марія Гангур (ривок, до 64 кг)

Деха – друга українка, що здобула статус абсолютної чемпіонки Європи у Єревані. У категорії до 59 кг всі три нагороди також виграла Каміла Конотоп.

Теги: спорт
Читайте також:
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді