USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Україна з початку війни отримала майже 33 млрд доларів від країн G7, – Мінфін

Це більш ніж половина всього зовнішнього фінансування за цей період
G7
Джерело: відкриті джерела

Країни G7 з початку війни в Україні спрямували до українського держбюджету майже 33 мільярди доларів. Про це під час зустрічі з міністрами фінансів країн "Великої сімки" заявив глава Мінфіну Сергій Марченко, повідомляє пресслужба відомства.

Під час зустрічі сторони обговорили забезпечення потреб держбюджету України наступного року та використання заморожених активів РФ на користь України.

Новини за темою: У G7 вважають, що війна в Україні може тривати ще шість-сім років, – ЗМІ

"Пільгове фінансування та гранти від країн G7 стали ключовими у забезпеченні збалансованості держбюджету України та фінансуванні критично важливих видатків. Від 24 лютого 2022 року G7 спрямували до держбюджету України майже 33 млрд доларів США. Більш ніж половина всього зовнішнього фінансування за цей період", заявив Марченко. 

Загалом з початку повномасштабного вторгнення Мінфін України залучив до держбюджету 64,9 млрд доларів США зовнішнього фінансування. Найбільші донори – ЄС, США, МВФ, Канада, Японія, Світовий банк, Велика Британія та Німеччина. 

Під час обговорення бюджетних потреб України у 2024 році міністр фінансів розповів про головні показники, які передбачені проєктом держбюджету.

Глава Мінфіну наголосив на значній потребі у залученні зовнішнього фінансування, аби забезпечити видатки у соціальній сфері та на гуманітарну допомогу. Дефіцит прогнозується у розмірі 42,9 млрд доларів США. 

Новини за темою: Країни G7 підготували "історичні" гарантії безпеки для України

Партнери "Великої сімки" своєю чергою відзначили зусилля уряду України з адаптації економіки до умов війни, а також стале функціонування фінансової системи попри війну.

Також сторони висловили солідарність у необхідності продовжити співпрацювати для спрямування заморожених активів РФ до України. 

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні