USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У G7 вважають, що війна в Україні може тривати ще шість-сім років, – ЗМІ

Союзники бачать потребу в плануванні довгострокової військової та економічної підтримки України
ЗСУ, війна
Джерело: Генштаб ЗСУ

Високопоставлений чиновник однієї з європейських країн "Великої сімки" сказав, що війна може тривати ще шість-сім років. Це зумовлює необхідність планування довгострокової військової та економічної підтримки України. Про це повідомляє Bloomberg.

"Це набагато довше, ніж багато офіційних осіб очікували на початку цього року, але повільний прогрес у контрнаступі України в останні місяці пом’якшив очікування", – зазначають у виданні.

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавский сказав, що "це буде нелегко. Це чинить великий тиск на суспільства, на уряди через різні вибори в Європі". Також він додав, що, "маючи цю середньострокову стратегію довгострокової підтримки України, це зрештою допоможе нам досягти успіху", йдеться у матеріалі.

"Представники G7 обговорили більш похмуру перспективу в кулуарах Генеральної Асамблеї ООН у понеділок, 19 вересня, ввечері та погодилися, що конфлікт, імовірно, ще триватиме в середньостроковій або довгостроковій перспективі", – повідомив журналістам видання на умовах анонімності високопоставлений чиновник Державного департаменту США.

За словами Джо Байдена, Сполучені Штати та їхні союзники і партнери "продовжуватимуть підтримувати хоробрий народ України, який захищатиме свій суверенітет, територіальну цілісність і свободу", додають у виданні.

"Ми повинні протистояти цій неприкритій агресії сьогодні і стримувати інших потенційних агресорів завтра", – сказав американський лідер на зустрічі ООН у вівторок. 

Новини за темою: "Велика сімка" перерахує Україні 39 млрд доларів у 2023 році

Раніше ми писали про те, що, за словами керівника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова, контрнаступальні дії українських військових продовжаться і в холодну та вологу погоду, навіть якщо боротися стане важче.

Також Буданов додав, що контрнаступ відбувається на кількох напрямках. При цьому просування йде повільніше, ніж хочеться.

Проте, за словами головного розвідника країни, війна не буде довготривалою.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні