USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна вперше виграла бронзову медаль чемпіонату Європи з пляжного волейболу

Українці перемогли італійців
волейболісти
Гравець збірної України з пляжного волейболу
Джерело: відкриті джерела

Українська пара Сергія Попова та Едуарда Рєзніка здобула бронзову медаль чемпіонату Європи-2023 з пляжного волейболу в австрійському Відні. Про це повідомляє "Суспільне".

Українці у вирішальному матчі перемогли італійців Самуеле Коттафаву та Паоло Ніколаї. Їх пізніше у півфіналі зупинили шведи.

"Це чудовий результат для нас та нашої країни. Україна проходить зараз через дуже важкий період і принести трохи радості для нас означає дуже багато", – заявили українські спортсмени.

Найкращий результат в історії виступу України на турнірі

Україна уперше в історії (жовтень 2022 року, – ред.) зіграла у фіналі престижного турніру з пляжного волейболу – Pro Tour Challenge у Дубаї. Боротьбу за перемогу вели українці Сергій Попов та Едуард Резнік.

Вони підходили до участі у турнірі у статусі третьої сіяної команди. Це вдалося завдяки високому результату на попередньому турнірі, що проходив на Мальдівах, – там українські пляжні волейболісти дійшли до півфіналу.

У Дубаї українцям вдалося не лише повторити, але й покращити результат. Розпочавши виступи з 1/9 фіналу, Попов та Резнік пройшли чотирьох суперників, обігравши перших трьох за підсумками двох сетів.

Що відомо про Попова та Резніка

Попов та Резнік виступають у парі на міжнародних турнірах з пляжного волейболу з листопада 2021 року. Це четвертий турнір серії Pro Tour Challenge, на якому спортсмени виступили у парі.

У 2022 році Попов та Резнік стали фіналістами на турнірах у Лечче, Роршаці та Білостоку. Однак найбільшу кількість рейтингових очок здобули саме завдяки четвертому місцю на турнірі, що пройшов на Мальдівах.

Нагадаємо, ми писали, що на початку липня збірна України з волейболу вдруге в історії виграла жіночу Золоту Євролігу.

 

Читайте також:
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді