USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна та Канада оновлюють Угоду про вільну торгівлю: Що відомо

Модернізована угода сприятиме збільшенню двосторонньої торгівлі та відкриває нові економічні можливості для підприємств
Денис Шмигаль
Джерело: Forbes

Україна та Канада вирішили оновити Угоду про вільну торгівлю. Режим торгівлі між двома країнами суттєво зміниться. Про це заявила міністр економіки України Юлія Свириденко, повідомляє пресслужба відомства.  

Держави розширюють можливості для підприємств, які мають не тільки українську, а ще й іноземну складову у своїй продукції.

"Будуть скасовані тарифи також на ті українські товари, які мають складові походженням з ЄС, Європейської асоціації вільної торгівлі, Великої Британії та Ізраїлю. Це має заохотити створення виробничих ланцюгів, зробить розташування виробництва в Україні більш привабливим для іноземних інвесторів, які планують постачати свої товари на канадський ринок", – зазначила Свириденко.

Також Україна і Канада уклали Угоду з цифрової торгівлі. Подібну угоду Україна раніше уклала з Великою Британією.

Як Канада допомагає Україні у війні проти Росії

Збройні сили Канади з 2015 року в рамках операції Unifier проводили навчання солдатів та офіцерів української армії на Яворівському полігоні у Львівській області, але на початку лютого 2022 року ухвалили рішення перемістити своїх військових до інших країн Європи. Раніше Оттава оголошувала, що канадські військові інструктори планували перебувати в Україні в рамках операції Unifier до 2025 року.

Новини за темою: Канада оголосила про новий пакет військової допомоги Україні. Що до нього увійде?

За словами міністерки оборони Аніти Ананд, канадські інструктори з 2015 року навчили понад 35 тисяч українських військових, і цей процес продовжується у Великій Британії та Польщі.

На початку грудня торік Канада ввела санкції проти Росії, Ірану та М'янми через ймовірні порушення прав людини урядами цих країн. Серед представників РФ під санкції потрапили 33 чинних або колишніх високопосадовців Росії та шести організацій, причетних до ймовірних систематичних порушень прав росіян, які протестували проти вторгнення в Україну.

Читайте також:
Українським підприємствам бракує спеціалістів – дослідники стверджують, що війна забирає робочу силу Українським підприємствам бракує спеціалістів – дослідники стверджують, що війна забирає робочу силу
Уряд має забезпечити ринок збуту українського вугілля, інакше можуть зникнути цілі міста, – експерт Уряд має забезпечити ринок збуту українського вугілля, інакше можуть зникнути цілі міста, – експерт
Ситуація на державних шахтах викликає дуже багато питань, – експерт Ситуація на державних шахтах викликає дуже багато питань, – експерт
Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні