USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні

Тільки за минулий місяць країна експортувала 13,1 млн тонн продукції
Балкери зерно корабель сухогруз _1
Джерело: АМПУ

Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши у квітні рекорд, відправивши 13,1 млн тонн українських вантажів, які оцінюються в 3,3 млрд доларів. Про це повідомила міністерка економіки Юлія Свириденко, йдеться в дописі пресслужби відомства.

"Заходи з відновлення та нарощування експорту, які вживає уряд України спільно з нашими міжнародними партнерами, дають відмінний результат. За підсумками квітня маємо рекордний з часу широкомасштабного вторгнення Росії в Україну обсяг експорту – 13,1 млн тонн. Це на 1,3 млн тонн більше, ніж у березні", – зазначила вона.

На зростання показників експорту вплинуло зокрема відкриття альтернативного морського коридору влітку минулого року, що дає змогу Україні експортувати, зокрема зерно та метал.

"Також у перспективі реалізації експортного потенціалу України сприяє програма страхування суден UNITY, створена спільно з британським урядом і пулом страхових компаній. Позитивно вплинуло на експорт розширення пропускної спроможності "ліній солідарності", насамперед із Молдовою та Румунією, а також поліпшення умов транспортування вантажів залізницею до дунайських портів", – кажуть у міністерстві.

Що стосується минулорічних показників, то у 2023 році частка агропродовольчої продукції в загальному експорті України збільшилася до 62% у порівнянні з 53% 2022 року, традиційно зберігши лідерство у його товарній структурі й ставши максимальною за часи незалежності нашої держави.

Раніше ми писали, що "Укрзалізниця" напочатку 2024 року показала результат на рівні рекордного з початку повномасштабного вторгнення РФ листопаду 2023 року. Таких результатів вдалося досягти завдяки ефективній роботі українського морського коридору – показники перевезення вантажів на експорт у загальній структурі січневих перевезень становлять 53%.

Читайте також:
Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти
Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist
Польща скасувала обмеження на пропуск вантажівок з України Польща скасувала обмеження на пропуск вантажівок з України