USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Україна розглядає низку сценаріїв фінансування армії, зокрема "неприємні", – нардепка Підласа

Український уряд веде переговори щодо підтримки з іншими країнами G7
зовнішнє фінансування гроші
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

На тлі затримки допомоги від Сполучених Штатів Америки Україна розглядає одразу кілька сценаріїв фінансування військових потреб, зокрема "неприємні", заявила депутатка і голова парламентського комітету з бюджету Роксолана Підласа в інтерв'ю Financial Times.

Вона розповіла, що початковий план А полягав у тому, що допомога від США та Євросоюзу почне надходити в січні, однак затримки змусили Київ розглядати нові сценарії.

Зокрема, український уряд веде переговори щодо підтримки з іншими країнами G7, особливо Японією і Канадою.

Новини за темою: Маяк для отримання чергового траншу: Парламент ухвалив закон про реформування фінансових ринків

Крім того, в Україні можуть значно скоротити невійськові витрати та збільшити податки. Утім, голова бюджетного комітету визнає, що "більшість цих адміністративних методів будуть неприємними".

"У нас не так багато варіантів", – каже Підласа і додає, що Київ докладає "максимальних дипломатичних зусиль", щоб отримати допомогу від Сполучених Штатів.

Нагадаємо, потреба України у зовнішньому фінансуванні для покриття дефіциту держбюджету у 2024 році складає близько 37,3 млрд доларів.

Також у Мінфіні заявляли, що цього року Україна потребує того, щоб отримувати від союзників близько 3 млрд доларів щомісяця.

Як відомо, нещодавно Рада Європейського Союзу схвалила початок програми Ukraine Facility, в рамках якої Києву пообіцяли надати 50 млрд євро до 2027 року. 

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат