USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Україна щомісяця потребує 3 млрд доларів фінансової допомоги, – Мінфін

Всього з початку повномасштабного вторгнення Україна отримала від країн "Великої сімки" та Євросоюзу близько 63 мільярдів доларів
Марченко

Міністр фінансів Сергій Марченко

Джерело: відкриті джерела

Цього року Україна потребує того, щоб отримувати від союзників близько 3 млрд доларів щомісяця. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

Як зазначили у відомстві, Марченко виступив на зустрічі міністрів фінансів та голів центробанків країн "Великої сімки" (G7). Глава Мінфіну зазначив, що всього з початку повномасштабного вторгнення Україна отримала від країн "Великої сімки" та Євросоюзу близько 63 мільярдів доларів.

"У 2023 році фінансова система України була стійкою, а економіка відновлювалася швидше, ніж очікувалося. Зважена політика Кабміну разом із послідовною підтримкою міжнародних партнерів відігравала вирішальну роль у наших досягненнях. Важливо зберегти цю тенденцію. У 2024 році щомісячна потреба у зовнішньому фінансуванні становить 3 млрд доларів США", – наголосив Марченко.

У відомстві зазначили, що вжили необхідних заходів для фінансової стійкості на початку 2024 року в умовах невизначеності щодо міжнародної допомоги.

"Допомога міжнародних донорів – це не просто фінансове питання, а можливість підтримати мільйони українців, які цього потребують, і зберегти життя тисяч військових", – розповів очільник Мінфіну.

Нагадаємо, сьогодні Рада Європейського Союзу схвалила початок програми Ukraine Facility, в рамках якої Україні пообіцяли надати 50 млрд євро до 2027 року. 

Читайте також:
Кропачов: ДП Кропачов: ДП "Краснолиманська" - це єдине підприємство в Україні, яке не отримує дотації від держави
Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів
Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility