USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Україна щомісяця потребує 3 млрд доларів фінансової допомоги, – Мінфін

Всього з початку повномасштабного вторгнення Україна отримала від країн "Великої сімки" та Євросоюзу близько 63 мільярдів доларів
Марченко

Міністр фінансів Сергій Марченко

Джерело: відкриті джерела

Цього року Україна потребує того, щоб отримувати від союзників близько 3 млрд доларів щомісяця. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

Як зазначили у відомстві, Марченко виступив на зустрічі міністрів фінансів та голів центробанків країн "Великої сімки" (G7). Глава Мінфіну зазначив, що всього з початку повномасштабного вторгнення Україна отримала від країн "Великої сімки" та Євросоюзу близько 63 мільярдів доларів.

"У 2023 році фінансова система України була стійкою, а економіка відновлювалася швидше, ніж очікувалося. Зважена політика Кабміну разом із послідовною підтримкою міжнародних партнерів відігравала вирішальну роль у наших досягненнях. Важливо зберегти цю тенденцію. У 2024 році щомісячна потреба у зовнішньому фінансуванні становить 3 млрд доларів США", – наголосив Марченко.

У відомстві зазначили, що вжили необхідних заходів для фінансової стійкості на початку 2024 року в умовах невизначеності щодо міжнародної допомоги.

"Допомога міжнародних донорів – це не просто фінансове питання, а можливість підтримати мільйони українців, які цього потребують, і зберегти життя тисяч військових", – розповів очільник Мінфіну.

Нагадаємо, сьогодні Рада Європейського Союзу схвалила початок програми Ukraine Facility, в рамках якої Україні пообіцяли надати 50 млрд євро до 2027 року. 

Читайте також:
Рада ЄС схвалила виділення першого траншу Україні в понад чотири мільярди євро у межах Ukraine Facility Рада ЄС схвалила виділення першого траншу Україні в понад чотири мільярди євро у межах Ukraine Facility
Байден передав свої повноваження щодо закону про підтримку України Мінфіну та Держдепу США Байден передав свої повноваження щодо закону про підтримку України Мінфіну та Держдепу США
Україна з Британією уклала оборонну угоду на понад 2,5 млрд доларів Україна з Британією уклала оборонну угоду на понад 2,5 млрд доларів
"Укренерго" отримало грант від Євросоюзу на 100 млн євро