USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна оголосила про військову загрозу в акваторії шести портів РФ. Експерт пояснив на що очікувати

Киричевський акцентує: якщо українці втрачають гроші, то росіяни також мають втрачати гроші
Іван Киричевський
Іван Киричевський
Джерело: UWN YouTube

Україна оголосила військову загрозу в акваторії шести портів Росії. Що саме означає ця військова загроза, чого можна очікувати в майбутньому - в ефірі UWN пояснив експерт Defense express Іван Киричевський.

Експерт зауважив, що є різні методи, як створити загрозу для цивільного судноплавства, тим більше, що росіяни це показали.

"Тут можна навіть відштовхуватись з того, що стоять пункти базування Чорноморського флоту РФ і значить є військова загроза, а що там далі за цим послідує — тут уже все-таки мають російські окупанти самі для себе знаходити відповідь, метушитися, намагатися ставити засоби фізичного, радіоелектронного засобу у випадку українських можливих нових атак. Україні тут було цілком достатньо просто оголосити очевидний факт, якщо там є росіяни — значить там є військова загроза", - сказав Киричевський.

Чого очікувати українцям і чи побачимо результати на фронті?

"Якщо росіяни почали всіляко шкодити нашій портовій інфраструктурі з метою стратегічно ослабити економіку Україну, то будемо це робити з метою, щоб стратегічно ослабити російську економіку. Бо через ті всі чорноморські порти, які було вказано, йде левова частка експорту російського збіжжя, які вони вирощують на своїй законній території, левова частка нафти. І, відповідно, якщо там якісь порти стають зоною бойових дій, зафрахтувати якесь судно на цивільному ринку стає дуже складно", - додав аналітик.

Киричевський акцентує: якщо українці втрачають гроші, то росіяни також мають втрачати гроші.

"У цю гру можна гратися вдвох. Якщо говорити про конкретні результати, які виникають з цієї "бавовни", то насправді наслідки почалися вже відучора, відколи був підбитий "Оленегорский горняк". Тут просто логіка в тому, що корабель має недолугу назву. А росіяни використовують свої десантні кораблі, які так і не дійшли до висадки десанту на Одесу в сторону тимчасово окупованого Бердянська", - зазначив експерт.

Чи було ціллю України підбити російський танкер-хімовоз чи все ж таки - будь-яке з суден у тому порту?

"Якщо виходити з того, що цей підбитий танкер SIG, в якого дуже специфічна назва (і ці люди називають нас нацистами), що він насправді не танкер-хімовоз, а належить компанії Міноборони РФ "Совкомфлот" до серпня 2023 р. Цей танкер взагалі возив авіаційне паливо російському угрупуванню військ в Сирії, то маючи навіть ті параметри, просто паливний танкер був законною військовою ціллю. І якщо він потрапив під удар сьогодні вночі, то цілком імовірно, що наші військові структури планували цю операцію. І цілили саме на цей танкер, а не просто, щоб підбити просто якесь рандомне судно, яке могло проходити в районі Керченської протоки", - прокоментував Киричевський.

Новини за темою: Українські безпілотники підбили російський нафтовий танкер SIG у Чорному морі. Відео

І стверджує, що зважаючи на чималу кількість військових кораблів є, які ще не отримали своєї порції "бавовни", в Україні не так багато ресурсів, для полювання на аби які кораблі.

"Треба полювати саме на ті плавзасоби, які ослаблюють потенціал агресора. З такої логіки обиралися, очевидно, цілі під час вчорашньої атаки і сьогоднішньої також. Уявімо, що один знищений десантний корабель може привезти вантажівок на кілька батальйонів з паливним боєкомплектом, тобто немає таких значних ефектів, які можна побачити відразу, але це ті дії, які ведуть сили оборони України, зокрема з використанням катерів-камікадзе, це якраз ті дії за принципом "вода камінь точить", - резюмував експерт.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням