USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Українські безпілотники підбили російський нафтовий танкер SIG у Чорному морі. Відео

Російська сторона також підтверджує атаку
Російський нафтовий танкеh SIG
Російський нафтовий танкеh SIG
Джерело: Marinetraffic

У ніч на 5 серпня українські надводні дрони знову атакували російський корабель у Чорному морі, цього разу удар припав на нафтовий танкер SIG. Відповідну інформацію вже підтвердила російська сторона.

Хронологія подій

Уночі кримські телеграм-канали повідомили про потужні вибухи в районі Керченської протоки. Пізніше в мережі з'явилася інформація, що біля берегів Криму підбито нафтовий танкер SIG, який перебуває під санкціями США з 2019 року через постачання пального до Сирії.

Згодом російські ЗМІ показали кадри з самого танкера. На них видно, що через атаку дронів там затопило машинне відділення. Також зазначається, що корабель залишається на ходу, проте самостійно пересуватися не може.

Чергова успішна атака СБУ і ВМС

Як пишуть низка українських ЗМІ з посиланням на Службу безпеки, підрив танкера – це нова успішна атака СБУ і Військово-морських сил.

Спецоперація проходила вже за класичним сценарієм: надводний дрон, 450 кг тротилу, вибух. Як результат – один із найпотужніших нафтових танкерів РФ (побудований у 2014 році, майже 5 тисяч тонн) почав "негативне плавання" біля Кримського мосту, пише "РБК-Україна".

"Свою чергову успішну спецоперацію СБУ проводила спільно з ВМС. Цікаво, що вона проходила саме в територіальних водах України", - зазначають джерела.

Також атаку прокоментував голова СБУ Василь Малюк, заявивши, що "Будь-яка "бавовна", що відбувається із кораблями рф чи Кримським мостом, є абсолютно логічним і ефективним кроком по відношенню до ворога. Більш того, такі спецоперації проводяться у територіальних водах України і є повністю законними".

"Якщо росіяни хочуть, аби "бавовна" припинилася, вони мають скористатися для цього єдиною можливістю – покинути територіальні води України та нашу землю. І чим швидше вони це зроблять, тим буде краще для них. Бо ми стовідсотково переможемо ворога у цій війні", – зазначив він.

Нагадаємо, у Чорному морі біля берегів Новоросійська (Краснодарський край, РФ) у ніч проти 4 серпня було атаковано великий десантний корабель Північного флоту Росії. Унаслідок атаки корабель дістав серйозну пробоїну і поки що не може виконувати свої бойові завдання.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням