USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Україна готова розглянути звернення про евакуацію цивільних із Бєлгородської області, – ГУР

На цей час бойові дії на території Бєлгородщини тривають
РДК
Джерело: Головне управління розвідки МО України

Україна готова розглянути звернення про евакуацію цивільних осіб із Бєлгородської області, де тривають активні бойові дії та внутрішні масові заворушення. Про це повідомив представник ГУР МО Андрій Юсов.

Він зазначив, що підтримка повстанців серед місцевого населення зростає. Це стосується як охочих узяти участь у збройній боротьбі проти Путіна, так і місцевих жителів, які просять про захист.

"Україна в належному порядку розгляне звернення про евакуацію громадян з Бєлгородщини, якщо такі будуть надходити", – додав він.

Яка ситуація в Бєлгородській області зараз?

За словами Юсова, громадяни Росії з легіону "Свобода Росії", Російського добровольчого корпусу і частина місцевих жителів зі зброєю в руках продовжують повстання проти злочинної путінської влади і встановленого нею режиму внутрішньої окупації.

"Бойові дії тривають. Кілька населених пунктів окупаційна рашистська влада фактично залишила без контролю, намагаючись лише встановити вогневий контроль, а це означає завдання ударів по артилерії, реактивним системам залпового вогню по об'єктах власної цивільної інфраструктури та місцевих мешканцях", – розповів представник ГУР МО.

Варто зазначити, що сьогодні будь-якої нової інформації від російських добровольців не надходило.

Однак учора в Telegram-каналі Російського добровольчого корпусу було опубліковано відео, на якому видно, що повстанці досі перебувають у Бєлгородській області.

"Досить передбачувано, Москву доля провінції не цікавить, а пан Гладков контроль над ситуацією втратив: у Шебекіно орудують мародери, Нова Таволжанка просто кинута", – заявили в РДК.

Також на сторінці легіону "Свобода Росії" було опубліковано відео з військовослужбовцями ЗС РФ, захопленими в бою на території Бєлгородщини.

Повну версію подій на Бєлгородщині читайте в нашому розлогому матеріалі.

Читайте також:
Росія готує на травень Росія готує на травень "тришаровий" план дестабілізації ситуації в Україні, – ГУР
Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ
РФ готує нову провокацію проти України, пов'язану з українським спецназом в Африці, – ГУР РФ готує нову провокацію проти України, пов'язану з українським спецназом в Африці, – ГУР
Кримський міст буде знищений у першій половині 2024 року, – джерело Кримський міст буде знищений у першій половині 2024 року, – джерело