USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У Польщі викрили мережу агентів РФ, яка вербувала військових для проросійської діяльності, - ЗМІ

Під виглядом активістів-антивакцинаторів агенти закликали солдатів до диверсійної діяльності
польські військові
Джерело: Польське радіо

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки в Польщі викрили російську мережу, які намагалися вербувати польських солдатів для диверсійної діяльності. Про це повідомляє місцеве видання Kresy.

Силовики обшукали приміщення, де перебувало щонайменше шестеро осіб. За інформацією видання, ці дії було вчинено у зв'язку з розслідуванням підготовки державного перевороту.

Під час обшуку у квартирах вилучено комп'ютери, телефони та носії інформації. Також в одному з приміщень було виявлено радіоаматорське обладнання, яке могло використовуватися для зв'язку з людьми в Росії та Білорусі.

Усі затримані - пов'язані або співпрацювали з проросійською організацією антивакцинаторів - Асоціацією "Brońmy Uniduru dla Przyszlnej Generations".

Діяльність організації "Brońmy Uniduru dla Przyszlnej Generations" пов'язана зі створенням мережі проросійських активістів у Польщі, головним завданням якої була кампанія проти вакцинації. Активісти-антивакцинатори нібито вербували солдатів Війська Польського для проросійської діяльності під виглядом руху проти вакцинації.

Солдати, залучені до руху, піддавалися повчальній ідеології. Їм пропонувалося вести диверсійну діяльність у польській армії і нападати на її командирів.

Наразі їм пред'явлено звинувачення в:

  • підбурювання до вбивства одного з генералів;
  • участь у діяльності зовнішньої розвідки;
  • підбурювання воїнів Війська Польського до відмови від виконання службових обов'язків;
  • спонукання до використання незаконних погроз з метою змусити командування Збройних сил Польщі утриматися від виконання службових обов'язків.

Поки що офіційної інформації від польських силовиків не надійшло.

Раніше чотирнадцятьох членів ліквідованої шпигунської мережі в Польщі визнали винними у підготовці диверсій і здійсненні розвідувальної діяльності для Москви. 

Також ми писали, що Польщі винесли вирок українцю, який шпигував на користь РФ.

Читайте також:
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW
"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам