USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Шпигували на користь Москви: У Польщі засудили 14 членів російської шпигунської мережі

Серед них є громадяни Росії, України та Білорусі
Польща
Джерело: відкриті джерела

Чотирнадцятьох членів ліквідованої шпигунської мережі в Польщі визнали винними у підготовці диверсій і здійсненні розвідувальної діяльності для Москви. Про це повідомляє видання Euronews.

Зазначається, що членам угруповання, серед яких є громадяни Росії, України та Білорусі, минулого місяця було пред’явлено звинувачення у скоєнні дій, включаючи планування сходу з рейок потягів, що перевозили допомогу Україні і спостереження за військовими об’єктами та критичною інфраструктурою в Польщі. Вони також поширювали агітаційні матеріали, що розпалювали ненависть до українців.

"Після розгляду справи суд визнав усіх обвинувачених винними в інкримінованих злочинах і встановив, що деякі з них діяли в організованому злочинному угрупованні", – уточнив суддя польського суду Ярослав Ковальський оголошуючи вирок.

У виданні додають, що усі обвинувачені визнали свою провину за пред'явленими обвинуваченнями.

"Вони не були присутні в суді під час винесення вироку щодо них. Одним із засуджених є Максим С., російський хокеїст, який грав у польському клубі в Сосновці на момент арешту в червні. Москва протестувала проти його арешту, вимагаючи від Варшави "повних пояснень", – йдеться в публікації.

Хоча особи всіх підсудних не розголошуються, повідомляється, що до групи входили "двоє українських юристів і політолог, вчитель французької мови, фармацевт і комп’ютерний інженер", зауважують автори, посилаючись на видання Rzeczpospolita.

"За словами речника суду, ще двох підозрюваних у шпигунській мережі, які відмовилися від своєї провини, судитимуть окремо", – зазначається у повідомленні.

За даними слідства, учасники мережі отримували завдання від російських кураторів через Telegram й отримували платню за них у криптовалюті – від 300 до 10 тисяч доларів.

Раніше у Польщі винесли вирок українцю, який шпигував на користь РФ.

Громадянин України збирав для спецслужб Росії інформацію про польську критичну інфраструктуру.

Читайте також:
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії