USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Нідерландах не будуватимуть притулок для біженців з України, – ЗМІ

Муніципалітет планував звести кілька сотень тимчасових будівель для проживання біженців упродовж 10–15 років
Нідерланди
Джерело: відкриті джерела

У Нідерландах проєкт зі створення в місті Пюрмеренд центру для тимчасового розміщення від 500 до 1 тис. 500 біженців з України скасували. Про це пише NOS.

"Притулок для розміщення від 500 до 1500 українських біженців у Пюрмеренді скасували", – йдеться у повідомленні.

Муніципалітет мав намір звести кілька сотень тимчасових будівель для проживання біженців упродовж 10–15 років.

"Проєкт, який ми подали, не фінансуватиметься урядом. Багато жителів муніципалітету були категорично проти цього", – заявили в муніципалітеті.

Окрім житлової кризи місцеві скаржаться на перевантаженість лікарів загальної практики.

"Наші діти не можуть отримати житло. Дехто змушений жити до старості зі своїми батьками, немає допомоги та пропозицій", – сказала мешканка.

Натомість в уряді не повідомили, чому зараз проєкт не отримав фінансування.

Муніципальна влада "здивована цим рішенням", оскільки уряд зараз, навпаки, закликає провінції та муніципалітети створювати центри для тимчасового прийому та розміщення біженців.

Раніше

У Нідерландах до 1 лютого 2024 року запланували створити додатково 97 тисяч приймальних місць. Через те, що в Європі очікують на новий потік біженців з України в зимовий період, повідомив держсекретар Ерік ван дер Бург у листі мерам регіонів безпеки.

Так, на початку вересня на засіданні Ради безпеки міські голови пообіцяли створити 90 тисяч приймальних місць. Зараз їх понад 81 тисяча. Однак потім голова Ради безпеки Воутер Колфф припустив, що потрібно більше місць.

"Приплив біженців з України продовжиться. Не схоже, що ситуація зміниться найближчим часом. Очікується, що до кінця цього року прибуде понад 104,4 тисячі українських біженців", – зауважив ван дер Бург.

Новини за темою: Україна отримає від Нідерландів понад 100 мільйонів євро на відновлення й реформи

Також Нідерланди допоможуть Україні створити базу даних ДНК для прискорення ідентифікації дітей, яких викрала Росія, та возз'єднання їх із родинами. Про це йдеться у заяві уряду країни.

У заяві також зазначається, що з моменту широкомасштабного вторгнення в Україну Росія викрала тисячі українських дітей. Цим Росія намагається позбавити дітей української родини, ідентичності, мови та культури.

Тож, на думку урядовців країни, створення бази даних ДНК дітей дасть змогу ідентифікувати їх, щоб надалі повернути додому.

Читайте також:
Чехія запустила пілотний проєкт повернення українців додому: Програма розрахована на 430 осіб Чехія запустила пілотний проєкт повернення українців додому: Програма розрахована на 430 осіб
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
Ірландія скорочує виплати біженцям з України Ірландія скорочує виплати біженцям з України
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені