USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Нідерланди допоможуть Україні створити базу ДНК для пришвидшення пошуку викрадених українських дітей

Країна також надасть експрес-тести для швидкого визначення ДНК
діти війна
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Нідерланди допоможуть Україні створити базу даних ДНК для прискорення ідентифікації дітей, яких викрала Росія та возз'єднання їх із родинами. Про це йдеться у заяві уряду країни.

Деталі

У заяві також ідеться, що з моменту широкомасштабного вторгнення в Україну Росія викрала тисячі українських дітей. Цим Росія намагається позбавити дітей української родини, ідентичності, мови та культури.

Тож, на думку урядовців країни, створення бази даних ДНК дітей дасть змогу ідентифікувати їх, щоб надалі повернути додому.

Тому Нідерланди крім усього іншого нададуть експрес-тести ДНК Україні для того, щоб процес ідентифікації дітей став ще швидшим.

"Ця цілеспрямована політика Росії безпрецедентно жорстока і руйнує сім'ї. Ці діти не повинні зникнути з радарів. Дуже важливо, щоб вони були знайдені та з'єднані зі своїми сім'ями", – заявила міністр закордонних справ Нідерландів Ганке Брюїнс Слот.

Також проєкт бази даних ДНК допоможе збирати докази викрадень дітей для підтримки судового переслідування за воєнні злочини, у тому числі в Міжнародному кримінальному суді Гааги.

Новини за темою: Росіяни крадуть українських дітей, аби знищити наступне покоління захисників України

Нагадаємо, 30 березня 2023 року ОБСЄ запустила місію експертів для розслідування викрадення українських дітей Росією. Разом із Німеччиною цю місію підтримали, зокрема, Нідерланди.

Завданням місії було зібрати нові незалежні дані про викрадення дітей. Нідерланди є частиною робочої групи місії та роблять фінансовий внесок.

У своєму звіті від 4 травня 2023 року місія підтвердила, що Росія депортувала велику кількість українських дітей і що в деяких випадках це становить воєнні злочини та злочини проти людяності.

Ми також писали, що президент США Джо Байден оголосив про нові санкції проти причетних до примусового вивезення та депортації українських дітей.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням