USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна отримає від Нідерландів понад 100 мільйонів євро на відновлення й реформи

Це вже третій пакет підтримки від Нідерландів у 2023 році
Нідерланди
Джерело: відкриті джерела

Нідерланди виділяють третій пакет підтримки для України на 102 мільйони євро. Гроші передбачені на інвестиції, відновлення та реформи. Про це йдеться на Урядовому порталі Нідерландів.

Зазначається, що з цього пакету 60 мільйонів євро підуть на підтримку голландських компаній, які хочуть зробити свій внесок у відбудову країни. 

"Ці гроші призначені для страхування експортних кредитів для покриття платіжних ризиків інвестицій і операцій в країні", - ідеться у повідомленні. 

30 мільйонів євро передбачені на допомогу для підготовки до зими. Гроші будуть спрямовані на закупівлю газу та постачання деталей для електромереж. 

"Решта суми піде на підтримку деокупованих територій та до Міжнародного валютного фонду, який допомагає Україні у впровадженні реформ", - зазначають на порталі.

У повідомленні також наголошують, що новий пакет підтримки базується на оцінці потреб української влади, Світового банку та Європейської комісії.

Новини за темою: Нідерланди та Данія зобов'язалися передати F-16 Україні. Скільки літаків отримають ЗСУ

Раніше ми повідомляли, що Нідерланди виділяють Україні пакет допомоги на 274 мільйони євро.

Зазначалося, що це частина зарезервованих урядом Нідерландів коштів на підтримку України.

Читайте також:
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки