USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Нацгвардії анонсували створення нової бригади наступу "Хартія"

Забезпечення бійців зараз на тому ж рівні, що й Сил оборони України
Гвардія наступу
Джерело: відкриті джерела

Командувач Національної гвардії України Олександр Півненко розповів про роботу існуючих бригад наступу, а також анонсував нову бригаду, вже сьому за рахунком, повідомляє "Українська правда"".

Так, відповідаючи на запитання щодо підготовки проєкту зі створення бригад наступу, Півненко зазначив, що зараз є вже перші шість бригад – це перший етап.

"Другий етап – це сьома бригада "Хартія", яка формується. Інші вже виконують завдання, зазнають бойових втрат та поповнюються. Аналогічно деякі наступають, деякі поки що чекають, деякі вже діють в обороні", – розповів він.

Говорячи про рівень забезпечення Гвардії наступу, командувач уточнив, що забезпечення бійців зараз на тому ж рівні, що й Сил оборони України.

"Є повний цикл забезпечення, тобто до нас доходить забезпечення як до Збройних сил. Звісно, хотілося б краще, швидше. Але я розумію, що це не так просто", – сказав Півненко.

Новини за темою: Вісім бригад "Гвардії наступу" вже повністю сформовані: Що буде далі

Також він назвав головні проблеми у Нацгвардії. За його словами, це довга доставка озброєння та військової техніки.

"Вона йде, пливе на кораблях, їде, але хочеться зараз і швидко. Бригади наступу Національної гвардії – аналогічні бригадам Збройних сил, тобто велика кількість особового складу, яку необхідно забезпечити озброєнням", – додав він.

За словами Півненка, для цього всього потрібен час.

Гвардія наступу 

1 лютого в Україні стартувала національна рекрутингова кампанія "Гвардія наступу". Міністерство внутрішніх справ у межах цього проєкту набирає бійців у дев'ять штурмових бригад – "Буревій", "Червона Калина", "Кара-Даг", "Рубіж", "Спартан", "Азов", "Лють", "Сталевий Кордон" і "Хартія". Планують, що вони посилять підрозділи сил оборони України і братимуть участь у звільненні окупованих Росією територій – зокрема, Криму і Донбасу.

Щоб приєднатися до однієї з бригад, можна подати анкету на сайті проєкту storm.mvs.gov.ua.

Читайте також:
Під проводом Падителя. Як Під проводом Падителя. Як "Сталевий кордон" готується звільняти Україну від окупантів?
Папірці, які перевертають життя з ніг на голову: The Washington Post написав статтю про мобілізацію в Україні Папірці, які перевертають життя з ніг на голову: The Washington Post написав статтю про мобілізацію в Україні
Весна перевірить рішучість української армії: The New York Times написав велику статтю про підготовку України до контрнаступу Весна перевірить рішучість української армії: The New York Times написав велику статтю про підготовку України до контрнаступу
Заступниця очільника МВС Катерина Павліченко: Завдання Заступниця очільника МВС Катерина Павліченко: Завдання "Гвардії наступу" – дати жару ворогу та звільнити всі окуповані території України