USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Вісім бригад "Гвардії наступу" вже повністю сформовані: Що буде далі

Після відбору заявок кандидати проходять тестування та медкомісію
ЗСУ
Джерело: відкриті джерела

Україна вже повністю сформувала вісім бригад "Гвардії наступу". Вони надійдуть під командування Сил оборони після отримання бойового завдання. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"У нас є плани з формування додаткових бригад, бо на це є попит, а в нас є можливості… Ми доозброюємо бригади, які вже сформовані, вони пройдуть відповідне навчання – це два-три тижні – і паралельно розпочинаємо формування додаткових підрозділів", – розповів глава відомства.

За його словами, завдання кожної з бригад "Гвардії наступу" – проведення наступальних штурмових дій разом із Силами оборони під час військових операцій.

"Від кожної бригади, від кожного підрозділу, від кожного військовослужбовця та поліцейського буде залежати успішність операції на тому чи іншому напрямку", – наголосив міністр.

Загальної чисельності бригад очільник МВС не назвав, зважаючи на безпекові питання. Однак зазначив, що цю цифру можна вирахувати теоретично. Відповідаючи на запитання про те, чи перебувають уже бригади "Гвардії наступу" під командуванням Сил оборони, він сказав: "Ні, вони надійдуть під командування Сил оборони після того, як буде бойове завдання".

Раніше

Станом на 12 лютого бажаючи вступити до лав штурмових бригад "Гвардія наступу" було вже понад 20 тисяч. Про це заявив речник Національної гвардії України Руслан Музичук в ефірі телемарафону.

"Загалом вже понад 20 тисяч заявок. У нас є три основні джерела, звідки надходять заявки. Найбільшу кількість ми отримуємо через сайт, де працює онлайн-анкета.Там отримано понад 14 тисяч анкет. Понад 7,5 тисячі з них – це заявки на вступ саме до підрозділів Національної гвардії", – розповів Музичук.

Найбільшу кількість отримано онлайн на відповідному сайті. У такий спосіб  отримано понад 14 тисяч анкет, більше ніж 7,5 тисячі з них – це заявки на вступ саме до підрозділів Національної гвардії.

Наступний етап – оброблення поданих заявок. Вже після цього кандидати мають зібрати необхідні документи, пройти психологічне тестування та медичну комісію.

"Гвардія наступу" – що це

Ця кампанія була ініційована Офісом президента України та Міністерством внутрішніх справ. Це не мобілізація – набір проходить на добровільних засадах.

До Нацполіції України, до Державної прикордонної служби та Національної гвардії набирають високовмотивованих людей, які готові служити у відповідних бригадах для звільнення наших земель від загарбників та відвойовування наших територій.

Всього буде вісім штурмових бригад: шість – у Нацгвардії України ("Азов", "Спартан", "Рубіж", "Червона калина", "Кара-Даг", "Буревій"), Нацполіцію представлятиме бригада "Лють2, Держприкордонслужбу – бригада "Сталевий кордон".

Людина, яка бажає проходити службу в тій чи іншій бригаді, може звернутися в ЦНАП. Це визначений перелік закладів, його розміщено на сайтах Нацполіції, Нацгвардії та Держприкордонслужби. У кожному ЦНАПі наявні три працівники: поліцейський, нацгвардієць та прикордонник. Людині кваліфіковано пояснять умови, специфіку проходження саме в тій бригаді, які її цікавить.

Також можна звернутися на гарячу лінію (080 010 00 20) або подати свою заявку через офіційний сайт. І вже звідти опрацьовуються ті анкети, відповідно до того органу, який обрав доброволець.

Основні вимоги до добровольців – це висока вмотивованість та задовільний стан фізичного здоров’я.

Читайте також:
Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор
МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували
Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України
На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду