USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У НАТО спробували виправдатися через заяву про територіальні поступки України. Назвали її "помилкою"

Напередодні представник альянсу припустив, що Україна може поступитися територією в обмін на членство у блоці
НАТО
НАТО
Джерело: відкриті джерела

Представник НАТО Стіан Єнсен спробував відмитися від своєї заяви про територіальні поступки України, назвавши це висловлювання "помилкою". Про це він сказав у коментарі виданню VG.

"Я не повинен був так говорити. Це була помилка", – зазначив він.

Напередодні в інтерв'ю цьому ж виданню керівник апарату генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Стіан Єнсен допустив, що Україна може стати членом НАТО в обмін на територіальні поступки на користь РФ.

За його словами, дискусії про майбутній статус України в контексті Північноатлантичного союзу після війни вже тривають, у них, серед іншого, лунають опції з відмовою Києва від частини території.

Українські чиновники різко відреагували на слова представника оборонного альянсу.

Представник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко зазначив, що розмови про вступ України до НАТО в обмін на відмову від частини територій "абсолютно неприйнятні".

Зі свого боку секретар РНБО Олексій Данілов назвав "дивним вкиданням" заяву чиновника альянсу.

"Жодна країна після Другої світової війни не проходила такі випробування. Звичайно, можна давати поради, сьогодні ще один діяч зробив заяву щодо наших земель. Досить дивну, як на мене. Нам своє робити – виганяти ворога з нашої території. Маю на увазі заяву одного з клерків НАТО, який заявив, що нам потрібно розглядати питання просування наших територій в обмін на членство в НАТО. Дивне таке вкидання. Абсолютно незрозуміло, для чого це зроблено", – сказав він.

Крім того, на скандальну заяву Єнсена відреагували в правлячій партії України. Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія наголосив, що "розмови про відмову від наших територій в обмін на що-небудь лише заохочують агресію".

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням