USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Міносвіти розповіли, як функціонуватимуть школи в Україні з 1 вересня

У половині шкіл освітній процес буде відбуватися в очному форматі
школа
Джерело: відкриті джерела

В Україні станом на 1 вересня будуть функціонувати 13 тисяч шкіл. Про це в ефірі телемарафону заявив заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків.

За його словами 7,5 тисяч шкіл з 1 вересня працюватимуть в очному форматі, тобто всі школярі приходитимуть до навчального закладу.

Ще близько 3800 – у змішаному, тобто очно і онлайн через те, що в укриттях недостатньо місця для всіх школярів.

А ще близько 2,5 тисяч шкіл працюватимуть онлайн через безпекову ситуацію. В основному це школи, що були переміщені з окупованої території Запорізької та Херсонської областей на підконтрольну Україні територію.

А усього станом на 1 вересня в країні є 70 тисяч школярів з тимчасово окупованих територій.

Деякі школи навіть з укриттями працюватимуть онлайн

В основному це стосується прифронтових територій. Крім того, за словами Сташківа, у деяких школах укриття потрібно будувати "з нуля".

"Це дуже дорогий і тривалий процес. Одне повноцінне укриття коштує близько 30 млн гривень. Цього року держава виділила 1,5 млрд гривень для будівництва укриттів. Ми очікуємо, що значна кількість шкіл буде облаштована новими повноцінними укриттями", – додав він.

Нагадаємо, ми писали, що у Києві 83% закладів освіти забезпечені укриттями.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням