USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Міноборони відреагували на інформацію ЗМІ про "розкрадання" західної зброї в Україні

В Україні торік нібито викрали "деяку зброю та обладнання", які надали західні країни
Поставки зброї Україні
Джерело: Reuters

У Міноборони України відреагували на повідомлення західних ЗМІ про "розкрадання" зброї в Україні. Там заявили, що інспекція США по лінії матеріально-технічної допомоги заявила про відсутність претензій з боку Штатів щодо обліку Україною військової допомоги.

У чому суть претензії?

Напередодні CNN писало, що нібито згідно зі звітом генерального інспектора Пентагона в Україні торік викрали "деяку зброю та обладнання". Зокрема звіт охоплює період з лютого по вересень 2022 року. Водночас українські спецслужби розкрили змови з викрадення військової допомоги.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії Пентагон відстежував і контролював усе американське обладнання, яке надходить в Україну. Однак він зіткнувся з проблемами через обмежену присутність США в країні.

Новини за темою: Українські МіГ-29 могли оснастити новим типом озброєння: The Drive показав фото літака

Україна веде облік військової допомоги

"Артилерія, боєприпаси, складні системи ППО, бронетехніка – в Україні все враховано. Минулого року було впроваджено автоматизовану систему обліку і проходження всього ОВТ через логістику", – розповів заступник міністра оборони Володимир Гаврилов.

За його словами, завдяки допомозі партнерів було запроваджено програми LOGFAS і "Каравай". Останні ж дають змогу за штрих-кодом і QR-кодом супроводжувати військову техніку у військову частину. Також можна приїхати в частину і перевірити, що в ній зберігається.

Як відомо, днями Міністерство оборони США оголосило про новий пакет допомоги у сфері безпеки, щоб підтримати потреби України на полі бою. Цей пакет, який включає критично важливі засоби протиповітряної оборони та боєприпаси, буде надано в рамках Ініціативи сприяння безпеці України (USAI). 

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням