USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Україні через численні порушення відновлюють перевірки постачальників електроенергії та газу

Під час воєнного стану перевірки були призупинені, але порушення все одно фіксувалися
Герман Галущенко

Герман Галущенко

Джерело: відкриті джерела

Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), відновить планові та позапланові перевірки, повідомляє пресслужба регулятора.

Після введення воєнного стану більшість контрольних заходів призупинили, але НКРЕКП продовжувала фіксувати численні порушення суб’єктами господарювання правил, що регулюють їх діяльність на ринках електричної енергії та природного газу.

Ще у травні та у серпні уряд надав право НКРЕКП проводити планові та позапланові невиїзні перевірки під час дії воєнного стану. А 6 грудня дозволив і виїзні. Відтак, перевірки компаній, що працюють у сфері енергетики та комунальних послуг будуть відновлені. 

Що було раніше 

На початку грудня Міненергетики заявило, що керівники операторів системи розподілу (ОСР) нестимуть персональну відповідальність за недотримання графіків відключення електроенергії.

Тоді це рішення було спричинене величезною кількістю скарг на недотримання графіків та несправедливості у черговості відключень.

"І аналіз, який Міненерго провело спільно з НКРЕКП та Держенергонаглядом, свідчить, що невдоволення громадян обґрунтоване. Серед регіонів, по яких надходить найбільше скарг, – Київ, Київська область, Полтава і Львів. При відключенні електроенергії ОСР має керуватися справедливим підходом, щоб усі споживачі перебували в рівних умовах. Якщо будуть встановлені факти зловживань, керівники компаній будуть нести персональну відповідальність", – наголосив міністр.

Читайте також:
Врятуватися від блекаутів. Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону Врятуватися від блекаутів. Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону
У Києві викрили енергетичну компанію, що не сплатила 132 мільйони гривень податків У Києві викрили енергетичну компанію, що не сплатила 132 мільйони гривень податків
Збитків на понад один мільярд доларів завдали українській енергетиці останні масовані атаки росіян Збитків на понад один мільярд доларів завдали українській енергетиці останні масовані атаки росіян
На 8% зросли торік заробітки лідерів енергетичного сектора України. А половина компаній, що потрапили в топ, – державні На 8% зросли торік заробітки лідерів енергетичного сектора України. А половина компаній, що потрапили в топ, – державні