USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У Києві викрили енергетичну компанію, що не сплатила 132 мільйони гривень податків

Гроші вже відшкодували у повному обсязі
У Києві енергетична компанія не сплатила 132 мільйони гривень податків
У Києві енергетична компанія не сплатила 132 мільйони гривень податків
Джерело: Бюро економічної безпеки України

У Києві правоохоронці викрили керівників енергетичної компанії в умисному ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Йдеться про 132 мільйони гривень. Цю суму вже відшкодували бюджету у повному обсязі, повідомляє Бюро економічної безпеки України.    

За даними слідства, виконуючий обов’язки генерального директора та директор компанії з виробництва електроенергії не сплатили екологічний податок за викиди забруднюючих речовин в повітря та податок за розміщення відходів виробництва.

"Несплата податків відбулась незважаючи на те, що на розрахункових рахунках компанії було достатньо коштів, про що службові особи достовірно знали", – зазначили в Бюро.

Фактично за три квартали до місцевих бюджетів не надійшло понад 132 мільйони гривень.

"Під час розслідування кримінального провадження, до повідомлення фігурантам про підозру за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України, детективи БЕБ забезпечили сплату податків до бюджету у повному обсязі", – додали у відомстві.

Тепер за умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах керівництву компанії загрожує штраф від 255 тис. гривень до 425 тис. гривень з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що гендиректор комунальної корпорації разом зі спільниками розікрав майже 10 млн гривень на ремонті доріг у Києві. Попри вимоги тендерної документації, ділки змінили тип асфальтного покриття, що значно гірший за своїми якісними показниками.

Читайте також:
Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО
Економне використання електроенергії має стати новою звичкою для всіх нас, – Шмигаль Економне використання електроенергії має стати новою звичкою для всіх нас, – Шмигаль
Уряд виділив 1,5 млрд гривень для відновлення Трипільської та Зміївської ТЕС Уряд виділив 1,5 млрд гривень для відновлення Трипільської та Зміївської ТЕС
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний