USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Львові остаточно заборонили діяльність УПЦ МП

Сьогодні у Львові демонтували незаконно збудовану церкву УПЦ МП
Демонтаж приміщення УПЦ МП на Сихові

Демонтаж приміщення УПЦ МП на Сихові

Джерело: відкриті джерела

Діяльність Української православної церкви Московського патріархату на території Львова завершено. Про це повідомив мер міста Андрій Садовий у своєму Telegram-каналі.

"Дякую всім, хто приєднався, і дуже гідно, без провокацій, за ці два дні завершив історію Московського патріархату в нашому місті. За повагу закону, стриманість та толерантність", – написав міський голова.

За словами мера Львова, самобуд, зведений УПЦ МП у районі Сихова, було демонтовано, а власники приміщення на Антоновича розірвали угоду з представниками Московського патріархату.

Будівлю УПЦ МП на вулиці Пекарській було передано Першому територіальному медичному об'єднанню Львова. У майбутньому там проходитимуть реабілітацію українські військові.

Будівля УПЦ МП на Пекарській у Львові

Джерело: відкриті джерела

Крім того, церква святого Георгія Побідоносця на вулиці Бобанича перейшла у користування Православної церкви України.

Церква святого Георгія Побідоносця у Львові

Джерело: відкриті джерела

"Перед Великоднем у рідному домі має бути порядок", – підсумував Садовий.

Яка ситуація у Рівному?

Міський голова Рівного Олександр Третяк підписав розпорядження про скликання позачергової сесії Рівненської міської ради на 7 квітня 10:00 год. Про це він написав у Telegram.

"Під час засідання розглянемо питання, які стосуються діяльності релігійних громад УПЦ МП у нашому місті", – йдеться в повідомленні.

Зокрема розглянуть:

  • рішення про припинення права користування земельними ділянками на території громади, які використовує УПЦ (Московський патріархат);
  • винесуть на голосування звернення до Верховної Ради України щодо невідкладного прийняття закону про заборону УПЦ, афілійованої з РПЦ.

"В той час, коли наші хлопці гинуть на війні, коли Росія щодня вбиває мирних та наших солдатів, неприпустимо, щоб на території нашої громади функціонувала церква, яка пов'язана з антидержавницькою позицією. Впевнений, що дані рішення зменшать вплив країни-агресора на релігійну ситуацію в Україні, виб'ють в окупанта підґрунтя для духовної і військової окупації", – зазначив Третяк.

Мер наголосив, що церква УПЦ МП досі лишається в підпорядкуванні російської церкви, яка благословляє російських солдатів на вбивства українців. Тому це рішення треба прийняти беззаперечно.

Раніше

2 квітня у Хмельницькому в одній із церков УПЦ МП стався скандал. Там священники побили військового, який начебто почав буянити в храмі.

Після цього Хмельницька обласна рада на позачерговій сесії ухвалила рішення про заборону діяльності УПЦ МП на території області. 

Читайте також:
Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України
Великдень-2024: Як цьогоріч в умовах війни відзначаємо свято та де дивитися трансляцію богослужінь Великдень-2024: Як цьогоріч в умовах війни відзначаємо свято та де дивитися трансляцію богослужінь
Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть
У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах