USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Київському СІЗО кримінальний авторитет організував масштабний наркотрафік

Серед спільників – утриманці СІЗО і мешканці міста
Наркотрафік у Київському СІЗО_1
Джерело: ДБР

Працівники ДБР повідомили про підозру так званому "смотрящому", який організував наркотрафік до Державної установи "Київський слідчий ізолятор". Про це інформує пресслужба відомства.

Як був організований наркотрафік

Кримінальний авторитет координував учасників угруповання. З його схвалення відбувалося придбання наркотиків "на волі" та здійснювалася їх передача в СІЗО для подальшого збуту ув’язненим.

Серед його спільників – утриманці слідчого ізолятора та мешканці міста. Наркотрафік покривав співробітник установи.

Під час розслідування було встановлено, що організував наркотрафік громадянин Молдови, обвинувачений в умисному вбивстві. У слідчому ізоляторі він набув статусу так званого "смотрящого" за одним із корпусів СІЗО та вирішив налагодити постачання туди наркотиків.

Кримінальнику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу) та ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Йому загрожує ще до 15 років за ґратами.

Ще шести фігурантам провадження повідомлено про підозру у січні цього року за ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 368, ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України.

Раніше у Львові правоохоронці викрили та нейтралізували транснаціональний канал збуту кокаїну з Еквадору. В Україну наркотовар привозили з Європи. Займався цим зокрема колишній поліціянт.

Також на території України провели масштабну спецоперацію з викриття злочинної групи з мільйонним оборотом, яка займалася поширенням наркотиків. Збут наркотиків був поставлений на потік в Полтавській, Дніпропетровській, Сумській та інших областях. 

Читайте також:
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки