USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Наркотрафік з Еквадору: У Львові ліквідували міжнародний канал ввезення кокаїну

Займався ввезенням наркотовару зокрема й колишній поліціянт
наркотрафік_2
Джерело: Нацполіція

У Львові правоохоронці викрили та нейтралізували транснаціональний канал збуту кокаїну з Еквадору. В Україну наркотовар привозили з Європи. Займався цим зокрема колишній поліціянт, повідомляють пресслужби Національної поліції України, Державного бюро розслідувань та Офісу генерального прокурора.

Так, правоохоронці затримали одного з учасників групи під час отримання 135 тисяч доларів в обмін на 3,3 кілограма наркотовару. Ним виявився 42-річний мешканець Львівщини, який до 2021 року проходив службу на посаді дільничного офіцера поліції.

"Колишній поліціянт спільно з іншими учасниками організованої злочинної групи нелегально привозили в Україну еквадорський кокаїн з країн Європи та розповсюджували його через перевірених дилерів виключно гуртовими партіями. Підозрюваний перебував у змові з громадянами країн Євросоюзу та службовцями митних постів, завдяки чому він мав змогу провозити наркотичні речовини через сухопутний кордон з Польщею у Львівській області", - йдеться у повідомленні.

Під час розслідування встановили, що до повномасштабної війни наркоугруповання завозило в Україну значні партії наркотику через морський торговельний порт Одеси, переховуючи наркотовар у спеціальному сховищі одного з контейнерів. Однак після 24 лютого 2022 року канал постачання перестав існувати й підозрювані створили новий шлях постачання наркотиків на кордоні з Польщею.

Затриманому експоліціянтові оголосили про підозру за фактом збуту наркотичних засобів в особливо великих розмірах. Підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі правоохоронці розв'язують питання про обрання запобіжного заходу для підозрюваного у вигляді тримання під вартою, проводять слідчі дії та обшуки місць можливого зберігання наркотовару, а також встановлюють інших учасників злочинного угруповання.

Раніше

На території України провели масштабну спецоперацію з викриття злочинної групи з мільйонним оборотом, яка займалася поширенням наркотиків. Збут наркотиків був поставлений на потік в Полтавській, Дніпропетровській, Сумській та інших областях. Також зловмисники активно шукали клієнтів на прифронтових територіях.

Правоохоронцям вдалося встановити, що наркотики розповсюджували за допомогою Telegram-ботів: замовити товар можна було цілодобово всього у кілька кліків. Вибравши потрібний населений пункт, а також вид наркотику, покупець сплачував гроші, після чого йому приходило відповідне поштове відправлення.

Новини за темою: У Дніпрі викрили потужне угруповання наркоторговців з річним обігом у 200 млн гривень
Читайте також:
На Прикарпатті наркосиндикат облаштував кілька лабораторій, які охороняли дрони з камерами На Прикарпатті наркосиндикат облаштував кілька лабораторій, які охороняли дрони з камерами
В Україні у 2024 році зменшилася кількість ДТП із потерпілими, але кількість аварій з вини дітей продовжує зростати В Україні у 2024 році зменшилася кількість ДТП із потерпілими, але кількість аварій з вини дітей продовжує зростати
Киянин продає в інтернеті речовину, яка могла стати причиною смерті щонайменше 130 людей у Британії, - розслідування Киянин продає в інтернеті речовину, яка могла стати причиною смерті щонайменше 130 людей у Британії, - розслідування
Перший в Україні Центр рекрутингу української армії: Який вигляд має всередині. ФОТО Перший в Україні Центр рекрутингу української армії: Який вигляд має всередині. ФОТО