USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95

В Україні діяла міжрегіональна банда наркоторговців, які збували товар в низці областей та на прифронтових територіях

В ДБР з'ясували, що за цим кримінальним бізнесом стоять спецслужби РФ
наркотики 06.02.23_1

Ілюстративне фото

Джерело: ДБР

На території України діяла міжрегіональна банда наркоторговців. Зловмисники збували товар в низці областей країни та на прифронтових територіях, розповіли в ДБР.

"Провели масштабну спецоперацію з викриття злочинної групи з мільйонним оборотом, яка займалася поширенням наркотиків. Збут наркотиків був поставлений на потік в Полтавській, Дніпропетровській, Сумській та інших областях. Також зловмисники активно шукали клієнтів на прифронтових територіях", – зазначили у відомстві.

Правоохоронцям вдалося встановити, що наркотики розповсюджували за допомогою Telegram-ботів: замовити товар можна було цілодобово всього у кілька кліків. Вибравши потрібний населений пункт, а також вид наркотику, покупець сплачував гроші, після чого йому приходило відповідне поштове відправлення.

До речі, сплатити за "товар" можна було як у національній валюті, так і у крипті. Наприклад, розрахувавшись біткоїнами. Для цього використовували спеціальні платіжні системи.

Силовики у ході спецоперації провели 15 санкціонованих обшуків на території трьох областей. Було вилучено майже 1,5 кг амфетаміну, 1 кг метамфетаміну, 8 кг синтетичних наркотиків та інші речовини, вартість яких на чорному ринку сягає щонайменше 10 млн гривень.

ДБР і Нацполіція затримали п'ятеро осіб, яким повідомили про підозру у використанні коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, а також у незаконному виробництві та збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ч. 2 ст. 306, чч. 2, 3 ст. 307 КК України). Усім затриманим обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права на заставу. Крім того, планується повідомлення про підозру й іншим учасникам банди. Планується арешт майна фігурантів – машин, будинків тощо.

"За деякими ознаками, за цим кримінальним бізнесом, зокрема й у прифронтових регіонах, стоять спецслужби РФ, які таким чином намагаються підірвати обороноздатність країни", – додали в ДБР.

Держбюро розслідувань повідомляє, що ще одну групу наркоторговців викрито у Харкові.

"Працівники ДБР спільно із Нацполіцією області задокументували злочинну діяльність кількох місцевих мешканців, які теж збували сильнодіючі та тяжкі наркотичні речовини – амфетамін, метадон та інші наркотики у прифронтові райони та в обласному центрі. Замовлення клієнтам передавали з рук в руки, або ж через поштові відправлення. Пакунки з наркотичними речовинами маскували чаєм", – повідомили у відомстві й додали, що під час обшуків вилучено наркотиків на понад 100 тисяч гривень.

Одного з фігурантів вже затримано та повідомлено про підозру у незаконному виробництві та збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. (ч. 2 ст. 307 КК України). Також про підозру за цією ж статтею повідомлено ще одному з наркоторговців. За скоєне усім фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Раніше ми розповідали, що посадовці Департаменту міграційної поліції прикривали проституцію у Києві та інших регіонах країни. Діяльність злочинної організації очолював заступник керівника Департаменту міграційної поліції, а доходи організаторів нелегального бізнесу щомісяця становили більш як 50 млн гривень.

Читайте також:
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові
Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві
Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, оголосили про підозру у посяганні на життя правоохоронця, а також у дезертирстві Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, оголосили про підозру у посяганні на життя правоохоронця, а також у дезертирстві
Пообіцяли зробити Пообіцяли зробити "волонтерами" системи "Шлях" за 15 тис. доларів. У Львівській області викрили шахраїв