USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25

У Києві затримали агентів Кремля, які шпигували за керівництвом військкоматів

Зловмисники намагалися приховано збирати закриті відомості поблизу українських військових частин
СБУ
Джерело: СБУ

У Києві затримали російських інформаторів, які шпигували за керівництвом військкоматів. Вони намагалися збирати закриті відомості поблизу українських військових частин, розповіли в СБУ.

"Зловмисники збирали розвіддані про місця дислокації Сил оборони, а також інформували агресора про технічний стан об’єктів критичної інфраструктури після ворожих ударів", – йдеться в повідомленні.

Шістьох російських агентів з цієї мережі СБУ затримала наприкінці лютого. А от ще трьох інформаторів ФСБ правоохоронці затримали лише зараз.

Серед затриманих – мешканець столичного регіону, який намагався виявити запасний командний пункт керівництва Територіального центру комплектування та соціальної підтримки Києва. Також він отримав завдання від ФСБ – потрапити "під легендою" в приміщення одного з військкоматів та провести там розвідку.

Новини за темою: Екскомандир ЗСУ схиляв владу Очакова до співпраці з ворогом та збирав дані про ЗСУ, його затримали

Інший зловмисник пішов на співпрацю з ворогом, оскільки розраховував на "посаду" в окупаційній адміністрації у разі захоплення частини Південного регіону України.

Слідчі СБУ повідомили зловмисникам про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України ("Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб або з корисливих мотивів, або з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України").

Наразі фігуранти під вартою. Триває розслідування.

Напередодні на Харківщині затримали та оголосили про підозру місцевому депутату, який наказав переобладнати українські лікарні під військові госпіталі для окупантів. 

Також правоохоронці затримали та повідомили про підозру агентам ФСБ, які збирали інформацію про місця перебування ЗСУ та координати критичної інфраструктури, зокрема місцевих лікарень. 

Теги: СБУ
Читайте також:
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар
У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали
Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України