USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25

У Києві "волонтери" привласнили 10 млн гривень, призначених для постраждалих дітей

Угруповання дійсно переказувало близько 5% отриманих грошей на благодійність, однак решту розподіляли між собою
псевдоволонтери
Джерело: скріншот

У Києві співробітники поліції викрили шахрайську схему. Троє організаторів угруповання зареєстрували фіктивні організації, які видавали за благодійні фонди. Про це інформує пресслужба Нацполіції.

"Залучивши ще трьох виконавців, вони утворили call-центр, звідки телефонували підприємцям та представникам різних організацій і просили, щоб вони долучилися до грошових зборів", – йдеться в повідомленні.

Зловмисники запевняли, що збирають на потреби постраждалих від війни дітей. Для маскування протиправної діяльності угруповання дійсно переказувало близько 5% отриманих грошей на благодійність. Однак решту розподіляли між собою.

У такий спосіб вони привласнили понад 10 млн гривень. 

В оселях фігурантів та за місцем розташування call-центру правоохоронці провели обшуки. Вилучено мобільні телефони, ноутбуки, банківські картки, документацію та печатки. До проведення слідчих дій також було залучено працівників полку поліції особливого призначення.

Організаторів схеми затримано в порядку ст. 208, п. 6 ч. 1 ст. 615 Кримінального процесуального кодексу України.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 201-2 (Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) ККУ. Чотирьом фігурантам оголошено про підозру, їм загрожує до семи років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також:
Готель Готель "Україна" у центрі Києва виставили на продаж: Початкова ціна стартує з понад мільярда гривень
Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі
Будівництво метро на Виноградар продовжать: Київметрополітен оголосив тендер майже на 14 млрд гривень Будівництво метро на Виноградар продовжать: Київметрополітен оголосив тендер майже на 14 млрд гривень
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар