USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Києві дітей із собакою не пустили в укриття під час атаки "Кинджалами": Військові обіцяють покарати винних

Інцидент стався в одній зі шкіл Святошинського району
перевірка укриття
Джерело: МВС

У Києві під час російської атаки 14 грудня у Святошинському районі дітей не пустили в укриття, бо вони прийшли із собакою. Про це розповіла журналістка Тетяна Даниленко у Facebook.

За її словами, в укриття школи №40 не пустили 11-річну Олександру та 12-річного Богдана, чий тато торік загинув на Запорізькому напрямку у складі ССО "Азов".

"Причина – діти були зі своїм другом, песиком Айкою породи мальтипа. Охоронець прогнав школярів, коли ті відмовилися залишати песика на вулиці. Поки Саша і Богдан бігли шукати інше укриття, у них над головами збили ракету", – розповіла журналістка.

Мати дітей у той час працювала, проте змушена була піти раніше для того, щоб заспокоїти дітей, які злякалися вибуху, зазначає вона.

"Директор запевнила, що інакше діяти школа не могла, а раптом в інших школярів алергія на собак. Приїхала поліція, у якої мама прямо запитала, хто був би винен, якби з дітьми сталося непоправне. Правоохоронці розводять руками", – пише Даниленко.

За справу взялася військова адміністрація

У Київській військовій адміністрації вже відреагували на інцидент. Там заявили, що вже за фактом події відкрито кримінальну справу.

"Це неприпустимий випадок! Тож уже зареєстровано кримінальне провадження і Святошинська окружна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом "завідомого залишення без допомоги дітей, які перебували в небезпечному для життя стані та були позбавлені можливості вжити заходів до самозбереження", – ідеться в повідомленні.

Начальник КМВА Сергій Попко пообіцяв тримати цю справу на власному контролі.

Нагадаємо, що для жителів Києва створили чат-бот, через який вони можуть самостійно оцінити стан укриттів.

Також мер столиці Віталій Кличко заявляв, що кияни матимуть цілодобовий доступ до укриттів. 

Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"