USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Грузії внаслідок зсуву ґрунту загинула українська медійниця

Паралельно в МЗС перевіряють, чи не було інших українців у селищі Шові
Аліна Поліковська
Аліна Поліковська
Джерело: відкриті джерела

Унаслідок зсуву ґрунту в грузинському селищі Шові загинула українка. Тривають пошуки її дитини, яка також перебувала на місці трагедії, в коментарі hromadske повідомили в пресслужбі Міністерства закордонних справ України.

У відомстві вказали, що українське посольство в Грузії встановило зв’язок із рідними загиблої та взаємодіє з грузинською владою, аби підготуватися до репатріації тіла. Паралельно перевіряють, чи не було інших українців у селищі Шові.

Загиблою українкою виявилася медійниця Аліна Поліковська. У Грузії вона жила з чоловіком та трьома дітьми, їх ще не знайшли, повідомила колега загиблої Ольга Артюшенко. 

"У це неможливо повірити. Аліна була доброю, розумною, красивою – не дивно, що це зрозумів Заза і забрав її до себе до Нідерландів. Вони мали велику чудову сім'ю в Утрехті. Вибач, Аліно, це дуже фіговий текст, ти б не взяла такий в ефір і довго правила б. Але такий вже день", - написала Артюшенко.

Що сталося?

Зсув виник у Грузії в селищі Шові - курортному селищі у високогірному регіоні Рача-Лечхумі та Квемо Сванеті. Курорт Шові розташовується на висоті 1,5 тисячі метрів над рівнем моря. Зафіксували зсув у другій половині дня 3 серпня, приблизно о 15:15. У регіоні пошкоджені лінії електропередач, зруйновані дороги та мости, зв'язок працював із перебоями.

Активна пошуково-рятувальна операція почалася на місці лише через три години після першого повідомлення. Два тіла загиблих знайшли в день зсуву, а зранку в п'ятницю - ще чотири.

Рятувальна операція триває, до неї долучилися армійські підрозділи. Надзвичайники продовжують шукати 25-29 людей. З епіцентру лиха вже евакуювали 210 громадян. У країні скасували більшість розважальних заходів.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот