USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Чехії судитимуть "ексконсула ДНР", яка у соцмережах закликала до деукраїнізації та денацифікації країни

Ліскову судитимуть за пост у соцмережі
Нела Ліскова
Нела Ліскова
Джерело: скріншот

У Чехії судитимуть активістку Нелу Ліскову, яка в соцмережах закликала до "деукраїнізації та денацифікації країни". Про це заявив речник поліції Ян Данек, повідомляє Чеське телебачення.

За даними слідства, Ліскова опублікувала у мережі X у червні цього року відповідний пост, який супроводила фотографією президента України Володимира Зеленського.

Пост був таким: "Сподіваюся, усі, хто підтримують цього нацистського монстра і його послідовників, будуть притягнені до відповідальності. Нашим завданням буде деукраїнізація і денацифікація Чеської Республіки". 

"Правоохоронці завершили попереднє провадження та передали прокурору Окружної прокуратури району Прага чотири матеріали разом зі звітом про його результати. Він подав клопотання в Окружний суд про покарання підозрюваної за розпалювання ненависті проти групи людей або обмеження їхніх прав і свобод", – розповів Данек.

Зазначимо, що Ліскова є колишнім "консулом ДНР". "Дипломатична установа" була ліквідована рішенням Вищого крайового суду у 2018 році.

Нагадаємо, ми писали, що правоохоронці затримали та повідомили про підозру генеральному директору Макіївського ливарного заводу, що в Донецькій області. Після тимчасової окупації міста підприємство перереєстрували за російським законодавством, після чого воно продовжило роботу і сплачувало мільйонні податки терористам із "ДНР". 

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням