USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Працював із РФ та платив податки терористам з "ДНР": Затримано гендиректора Макіївського ливарного заводу, що на Донеччині

Також підприємство продавало продукцію на підконтрольну територію України. Для цього було створено сім фірм у різних регіонах, директорами яких були підставні особи
Затримано гендиректора макіївського ливарного заводу, який з 2014 року працював з РФ
Затримано гендиректора макіївського ливарного заводу, який з 2014 року працював з РФ
Джерело: ДБР

Правоохоронці затримали та повідомили про підозру генеральному директору Макіївського ливарного заводу, що в Донецькій області. Після тимчасової окупації міста підприємство перереєстрували за російським законодавством, після чого воно продовжило роботу і сплачувало мільйонні податки терористам з "ДНР". Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Зазначається, що підприємство також не припинило продавати продукцію й на підконтрольну територію України. У 2017 році для цього створили сім фірм у різних регіонах України, директорами яких були підставні особи.

"Ділки нібито укладали договори із фірмами РФ на купівлю ливарної продукції, а саме – обладнання для гірничодобувної та гірничо-переробної промисловості. Проте товар насправді виготовлявся на території так званої "ДНР"", – розповіли у відомстві.

Уточнюється, що для обходу українського законодавства продукція перевантажувалася у місті Таганрог Ростовської області РФ, а у сфальсифікованих документах зазначався інший виробник.

Так комерсанти уклали 13 контрактів майже на 50 мільйонів гривень.

"Правоохоронці викрили та зупинили злочинну діяльність ще до повномасштабного вторгнення Росії у лютому 2022 року. На сьогодні справи підприємців, які в обхід законодавства купували продукцію "ДНР" та реалізовували на українському ринку, слухаються у суді", – резюмували в ДБР.

Додається, що сам генеральний директор ливарного заводу з Макіївки у 2019 році повернувся в Україну, але й досі має вплив на злочинну діяльність очолюваного ним підприємства.

"Наразі чоловіка затримано та повідомлено про підозру у фінансуванні тероризму за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 258-5 КК України)", – повідомили у відомстві.

Тепер йому світить до 10 років позбавлення волі.

Раніше ми писали, що СБУ викрила схему, яка профінансувала бойовиків "ДНР" на понад 50 млн гривень.

Зазначалося, що Служба безпеки і Державне бюро розслідувань викрили масштабну схему фінансування терористичної організації "ДНР" у Вінниці та Житомирі. Незаконна діяльність була розпочата до початку війни і поповнила "бюджет" бойовиків "ДНР" на загальну суму понад 50 млн гривень.

Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові