USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Тютюновий гігант British American Tobacco продає свій бізнес у Росії та Білорусі

Очікується, що угоду мають закрити протягом жовтня
Сигарети
Тютюновий гігант British American Tobacco продає свій бізнес у Росії та Білорусі
Джерело: відкриті джерела

Один з найбільших тютюнових гігантів – британська компанія British American Tobacco (BAT) продає свій бізнес на території Росії та Білорусі місцевому менеджменту. Покупцем став консорціум на чолі з членами керівництва БАТ Росія, який після завершення буде повністю володіти обома підприємствами. Про це йдеться в офіційній заяві компанії.

"Протягом усього процесу трансферу одним із наших ключових пріоритетів були інтереси наших колег у Росії та Білорусі. Згідно з угодою, їхні умови найму залишатимуться порівнянними з чинними умовами BAT протягом принаймні двох років після завершення", – повідомили в компанії.

Суму угоди поки не розголошують, але зазначається, що її мають закрити протягом жовтня, коли будуть виконані певні умови. Після завершення угоди ці підприємства будуть відомі як ITMS Group.

"Після завершення BAT більше не матиме присутності в Росії та Білорусі та не отримає фінансової вигоди від поточних продажів на цих ринках", – уточнили в компанії.

До портфеля British American Tobacco входять бренди сигарет Dunhill, Kent, Vogue, Rothmans, Pall Mall, Lucky Strike, а також марки пристроїв для нагрівання тютюну glo і стіки neo.

Передісторія:

Нагадаємо, що після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну компанія пообіцяла вийти з РФ.

"Ми дійшли висновку, що володіння БАТ бізнесом у Росії більше не є стійким у нинішніх умовах. Сьогодні ми розпочали процес швидкого переведення нашого російського бізнесу в повну відповідність до міжнародного та місцевого законодавства", – йшлося в офіційній заяві British American Tobacco.

Що відомо про інші тютюнові бізнеси, які продовжили роботу в Росії?

Раніше ми повідомляли, що НАЗК внесло до переліку спонсорів війни тютюнових гігантів Philip Morris та JTI.

Частка ринку торгових марок "Філіп Морріс Інтернешнл" в країні-агресорці становила 30,1% у 2019 році. Так, компанія є одним з найбільших платників податків до російського бюджету, за рахунок якого потім утримується й російська армія.

Наразі сукупний обсяг інвестицій Philip Morris International у РФ перевищує 2 млрд доларів.

JTI – найбільший інвестор і провідний платник податків у російській тютюновій індустрії. За останні 20 років інвестиції JTI в економіку РФ перевищили 4,6 млрд доларів.

"Податкові платежі компанії 2020 року забезпечили 1,4% доходу федерального бюджету РФ. Сама компанія ж відкрито заявляла про те, що російський ринок генерував близько 2 млрд доларів США у 2022 році для JT групи, або приблизно 11% її консолідованого доходу за 2022 рік", – йшлося у повідомленні НАЗК.

Хоч представники JTI заявляли, що JT Group призупинила нові інвестиції та маркетингову діяльність у Росії, але компанія все ще продовжує виробляти та поширювати продукцію у РФ.

Читайте також:
Масштабні обшуки: Чотири виробники підозрюються у збуті нелегальних сигарет Масштабні обшуки: Чотири виробники підозрюються у збуті нелегальних сигарет
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
Українським підприємствам бракує спеціалістів – дослідники стверджують, що війна забирає робочу силу Українським підприємствам бракує спеціалістів – дослідники стверджують, що війна забирає робочу силу