USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

НАЗК внесло до переліку спонсорів війни тютюнових гігантів Philip Morris та JTI

Наразі сукупний обсяг інвестицій Philip Morris International у РФ перевищує 2 млрд доларів
Philip Morris International
Philip Morris International
Джерело: відкриті джерела

Тютюнові компанії Philip Morris International та Japan Tobacco International внесли до переліку міжнародних спонсорів війни через бізнес в Росії. Про це інфорсує Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК).

Philip Morris International та Japan Tobacco International продовжують вести бізнес в Росії та підтримувати економіку країни-агресорки сплатою значних податків до її бюджету.

Зазначимо, що Philip Morris International – американська глобальна сигаретна і тютюнова компанія, яка продає свою продукцію в понад 180 країнах світу, найвідоміші марки: Marlboro, Parliament, Bond, Chesterfield, L&M, Next, HEETS (тютюнові стіки для електронної системи нагрівання тютюну IQOS).

У Росії Philip Morris International має наступні компанії:

  • фабрики АТ "Филип Моррис Ижора" в Ленінградській області та філією АТ "Филип Моррис Ижора",
  • "Филип Моррис Ижора Кубань" у Краснодарі,

ТОВ "Филип Моррис Сейлз енд Маркетинг" з філіями приблизно в 100 містах РФ.

Частка ринку торгових марок "Філіп Морріс Інтернешнл" в країні-агресорці становить 30,1% у 2019 році. Так, компанія є одним з найбільших платників податків до російського бюджету, за рахунок якого потім утримується й російська армія.

Наразі сукупний обсяг інвестицій Philip Morris International у РФ перевищує 2 млрд доларів.

"Згідно з даними фінансової звітності російського підрозділу Philip Morris, виручка компанії у перший рік повномасштабного вторгнення РФ в Україну зросла на 8% до 140,3 млрд руб., а чистий прибуток до 48,2 млрд руб., що на 45% більше, ніж у 2021 році. Відповідно, податку на прибуток до бюджету агресора було сплачено на суму понад 136 млн доларів", – йдеться у повідомленні НАЗК.

Japan Tobacco International (JTI) є безсумнівним лідером тютюнового ринку в Росії (частка ринку близько 34,9%). Вона є однією з найбільших FMCG-компаній у країні за обсягом продажів.

Компанія тримає у РФ такі міжнародні бренди:

  • Winston;
  • LD;
  • Mevius;
  • Camel;
  • Sobranie.

Російські марки сигарет

  • "Донской табак";
  • Kiss;
  • Play;
  • "Петр I";
  • "Тройка".

Компанія є одним із найбільших виробників продуктів зі зниженим ризиком (пристрій для нагрівання тютюну Ploom та електронний випарник капсульного типу Logic Compact).

JTI – найбільший інвестор і провідний платник податків у російській тютюновій індустрії. За останні 20 років інвестиції JTI в економіку РФ перевищили 4,6 млрд доларів.

"Податкові платежі компанії 2020 року забезпечили 1,4% доходу федерального бюджету РФ. Сама компанія ж відкрито заявляла про те, що російський ринок генерував близько 2 млрд доларів США у 2022 році для JT групи, або приблизно 11% її консолідованого доходу за 2022 рік", – йдеться у повідомленні НАЗК.

Хоч представники JTI заявляли, що JT Group призупинила нові інвестиції та маркетингову діяльність у Росії, але компанія все ще продовжує виробляти та поширювати продукцію у РФ.

Читайте також:
Масштабні обшуки: Чотири виробники підозрюються у збуті нелегальних сигарет Масштабні обшуки: Чотири виробники підозрюються у збуті нелегальних сигарет
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає