USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

НАЗК внесло до переліку спонсорів війни тютюнових гігантів Philip Morris та JTI

Наразі сукупний обсяг інвестицій Philip Morris International у РФ перевищує 2 млрд доларів
Philip Morris International
Philip Morris International
Джерело: відкриті джерела

Тютюнові компанії Philip Morris International та Japan Tobacco International внесли до переліку міжнародних спонсорів війни через бізнес в Росії. Про це інфорсує Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК).

Philip Morris International та Japan Tobacco International продовжують вести бізнес в Росії та підтримувати економіку країни-агресорки сплатою значних податків до її бюджету.

Зазначимо, що Philip Morris International – американська глобальна сигаретна і тютюнова компанія, яка продає свою продукцію в понад 180 країнах світу, найвідоміші марки: Marlboro, Parliament, Bond, Chesterfield, L&M, Next, HEETS (тютюнові стіки для електронної системи нагрівання тютюну IQOS).

У Росії Philip Morris International має наступні компанії:

  • фабрики АТ "Филип Моррис Ижора" в Ленінградській області та філією АТ "Филип Моррис Ижора",
  • "Филип Моррис Ижора Кубань" у Краснодарі,

ТОВ "Филип Моррис Сейлз енд Маркетинг" з філіями приблизно в 100 містах РФ.

Частка ринку торгових марок "Філіп Морріс Інтернешнл" в країні-агресорці становить 30,1% у 2019 році. Так, компанія є одним з найбільших платників податків до російського бюджету, за рахунок якого потім утримується й російська армія.

Наразі сукупний обсяг інвестицій Philip Morris International у РФ перевищує 2 млрд доларів.

"Згідно з даними фінансової звітності російського підрозділу Philip Morris, виручка компанії у перший рік повномасштабного вторгнення РФ в Україну зросла на 8% до 140,3 млрд руб., а чистий прибуток до 48,2 млрд руб., що на 45% більше, ніж у 2021 році. Відповідно, податку на прибуток до бюджету агресора було сплачено на суму понад 136 млн доларів", – йдеться у повідомленні НАЗК.

Japan Tobacco International (JTI) є безсумнівним лідером тютюнового ринку в Росії (частка ринку близько 34,9%). Вона є однією з найбільших FMCG-компаній у країні за обсягом продажів.

Компанія тримає у РФ такі міжнародні бренди:

  • Winston;
  • LD;
  • Mevius;
  • Camel;
  • Sobranie.

Російські марки сигарет

  • "Донской табак";
  • Kiss;
  • Play;
  • "Петр I";
  • "Тройка".

Компанія є одним із найбільших виробників продуктів зі зниженим ризиком (пристрій для нагрівання тютюну Ploom та електронний випарник капсульного типу Logic Compact).

JTI – найбільший інвестор і провідний платник податків у російській тютюновій індустрії. За останні 20 років інвестиції JTI в економіку РФ перевищили 4,6 млрд доларів.

"Податкові платежі компанії 2020 року забезпечили 1,4% доходу федерального бюджету РФ. Сама компанія ж відкрито заявляла про те, що російський ринок генерував близько 2 млрд доларів США у 2022 році для JT групи, або приблизно 11% її консолідованого доходу за 2022 рік", – йдеться у повідомленні НАЗК.

Хоч представники JTI заявляли, що JT Group призупинила нові інвестиції та маркетингову діяльність у Росії, але компанія все ще продовжує виробляти та поширювати продукцію у РФ.

Читайте також:
Не мовчатиму про страждання в Газі, - Гарріс закликає Нетаньягу до припинення вогню Не мовчатиму про страждання в Газі, - Гарріс закликає Нетаньягу до припинення вогню
Війна за сигарети: На Львівщині правоохоронців вигнали з тютюнової фабрики, щоб не допустити обшуки Війна за сигарети: На Львівщині правоохоронців вигнали з тютюнової фабрики, щоб не допустити обшуки
НАТО хоче створити до 50 бригад для захисту від нападу РФ НАТО хоче створити до 50 бригад для захисту від нападу РФ
Біль, страх, тривога, травми. Що таке ПТСР, як його розпізнати та куди звернутися за допомогою Біль, страх, тривога, травми. Що таке ПТСР, як його розпізнати та куди звернутися за допомогою