USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Терор РФ у Новий рік: Наслідки та фото ракетної атаки

Росіяни цього разу цілились не в об'єкти критичної інфраструктури, а в житлові будинки мирних громадян
Ракети

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Менш ніж за 12 годин до Нового року армія Російської Федерації вдалася до терору та вчинила масовану ракетну атаку по всій території України. Цього разу "під приціл" здебільшого потрапили не критична інфраструктура, а житлові будинки мирних громадян. Загалом ракетна атака тривала понад три години. Розповідаємо всі відомі деталі.

Київ

Найбільших руйнувань зазнала столиця країни – тут прильоти зафіксували у Печерському, Голосіївському та Солом’янському районах.

Від ударної хвилі в палаці "Україна" повилітали шибка.

"Зазвичай в ці дати там батьки з дітками напередодні Нового року. Сьогодні дивом не було дітей", – зазначили в Офісі президента.

Також уламки ракети впали на стадіон "Темп", що у Святошинському районі, обійшлось без постраждалих.

Різних ступнів пошкоджень зазнали будівлі двох шкіл в Солом’янському районі столиці, одна – в Печерському. Та один дитсадок в Солом’янському районі. Постраждалих на цих об’єктах немає.

Під час атаки на Київ поранень зазнав журналіст з Японії. Кличко сказав, що чоловіка госпіталізували медики.

Джерело: відкриті джерела

У столиці відомо про 1 загиблого та 20 постраждалих. Госпіталізували 14 постраждалих, шістьом медики надали допомогу на місці.

Миколаїв

Також Росія обстріляла ракетами Миколаїв. Одразу після прильоту стало відомо, що у місті внаслідок влучання зайнялась пожежа, повідомив мер  Олександр Сєнкевич. Так, за його даними, є пошкодження житлових будинків. За останніми даними, відомо про шістьох постраждалих.

"2 житлові будинки зруйновані вщент. 12 житлових будинків пошкоджено (побиті вікна, двері, дах). У трьох навчальних закладах вилетіли вікна. Також внаслідок обстрілу сталась пожежа на території гаражного кооперативу. Займання на орієнтовній площі 150 кв. м ліквідували рятувальники ДСНС", – повідомив міський голова. 

Також, за його словами, ще одна ракета впала біля проїжджої частини. Дорога засипана уламками, але вирви на асфальтовому покритті немає, проїхати можна. Він сказав, що комунальники скоро все розчистять.

Хмельницький

Внаслідок обстрілу частина міста залишилася знеструмленою. Постраждало 7 цивільних осіб, 3 з них (чоловік та 2 жінки) у тяжкому стані.

Запоріжжя

Унаслідок ракетного удару частково зруйновано 2 приватних житлових будинки, ще близько 8 пошкоджено.

Поранень зазнали: 1 чоловік, 2 жінки (одна з них вагітна), та дитина. Дівчинка 2008 року у важкому стані в реанімації. Загрози життю іншим постраждалим не має.

На місці працюють рятувальники та працівники комунальних служб обласного центру.

Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний повідомив, що Росія випустила більше ніж 20 крилатих ракет, 12 з яких вдалося збити. Цілі ударів – цивільні обʼєкти.

"Попередньо, противник здійснив пуски більш як 20 крилатих ракет повітряного базування із застосуванням стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з акваторії Каспійського моря та ракетних комплексів наземного базування. Силами і засобами нашої Протиповітряної оборони знищено 12 крилатих ракет: 6 в межах Київської, 5 – в Житомирської та 1 – в Хмельницької областей", – написав Залужний.

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму