USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Ситуація в енергосистемі України складна, дефіцит потужності значний, – "Укренерго"

електроенергія
Джерело: відкриті джерела

Станом на ранок вівторка, 13 грудня, ситуація з електроенергією в Україні залишається складною. Зберігається значний дефіцит в енергосистемі. Про це інформує пресслужба "Укренерго" у Facebook.

"Погіршення погодних умов на всій території країни (сильний вітер, мороз, налипання мокрого снігу, обледеніння проводів) негативно впливає на стан високовольтних та розподільчих мереж та суттєво ускладнює роботу ремонтних бригад", – йдеться у повідомленні.

На сході України окупанти знову обстріляли кілька районів, пошкодивши об'єкти енергетичної інфраструктури. Ремонтні роботи будуть розпочаті після дозволу ЗСУ.

Новини за темою: В "Укренерго" оцінили ймовірність тотального блекауту в Україні

В той же час на деокупованих територіях вдалося заживити населені пункти, деякі з них залишалися без електропостачання з початку повномасштабного вторгнення.

Усім обленерго доведено ліміти споживання електроенергії, підсумували в "Укренерго".

Яка ситуація з енергосистемою України

За минулий тиждень енергосистема зазнала трьох російських атак. На Одещині ситуація складна, відновлення живлення споживачів триває.

Бригади "Укренерго", генерації та обленерго працюють над усуненням наслідків російських атак. Через складність пошкоджень роботи тривають довше та ускладнюються поганою погодою (поривчастий вітер з мокрим снігом).

Наразі для забезпечення балансу в енергосистемі до кожного обленерго доведено ліміти споживання електроенергії. Для дотримання лімітів діють обмеження споживання. При перевищенні доведених лімітів застосовуються аварійні відключення.

Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
Перебої зі світлом повертаються: Наскільки критична ситуація і де шукати графіки відключень Перебої зі світлом повертаються: Наскільки критична ситуація і де шукати графіки відключень
В Україні ввели екстрені відключення світла В Україні ввели екстрені відключення світла
55% українців згодні з підвищенням тарифів на світло задля ремонту зруйнованих об’єктів інфраструктури, – дослідження 55% українців згодні з підвищенням тарифів на світло задля ремонту зруйнованих об’єктів інфраструктури, – дослідження