USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

"Ситуація може прискорити завершення війни в Україні": Як світ реагує на повстання ПВК "Вагнера"

У Росії тривають бойові дії між групою "Вагнера" та армією країни
Пригожин Путін
Джерело: відкриті джерела

У Росії продовжує набирати обертів військовий заколот, організований ватажком ПВК "Вагнера" Євгеном Пригожиним. У світі по-різному реагують на ситуацію. Західні країни поки пильно спостерігають за тим, що відбувається у РФ, але вже дали кілька коментарів.

Польща

Радник президента Республіки Польща Анджея Дуди Павел Салек повідомив, що польського лідера інформують про ситуацію в Росії.

"Якщо ці повідомлення правдиві – адже ми також маємо взяти до уваги, що російські "тролі" активні, і інформація може бути не повністю перевірена, – це справді може бути кроком до якнайшвидшої перемоги України. Звичайно, війна ще триватиме, незважаючи на те, що ми бачимо, що панують різні настрої серед російських солдатів і командирів. Усе, що ми бачимо, якщо, звісно, ще раз наголошую, це правда – це може сприяти швидшому завершенню війни", – цитує його слова "Польське радіо"".

Велика Британія

Глава МЗС країни Джеймс Клеверлі заявив, що "після нічних подій за участю групи "Вагнера" і російських військових ми уважно стежимо за ситуацією і підтримуємо тісні зв'язки з нашими союзниками".

Водночас свій коментар опублікували в Міноборони Британії.

"Найближчими годинами лояльність російських сил безпеки і особливо Російської національної гвардії матиме ключове значення для того, як розвиватиметься криза. Це є найсерйознішим викликом російській державі останнім часом", – вважають там.

Чехія

Міністр закордонних справ Ян Ліпавський особливо позитивно прокоментував ситуацію у РФ, заявивши, що "бачить, як наближаються його літні канікули в Криму", імовірно, натякаючи на те, що найближчим часом через ситуацію заколоту в Росії на окупований півострів, імовірно, можуть зайти Збройні сили України.

Латвія

У МЗС заявили, що країна уважно стежить за розвитком ситуації в Росії та обмінюється інформацією із союзниками.

"Прикордонна охорона посилена, візи або в'їзд через кордон для росіян, які виїжджають із Росії у зв'язку з поточними подіями, розглядатися не будуть. Пряма загроза для Латвії наразі відсутня", – написав глава відомства Едгарс Рінкевичс.

Нагадаємо, в Росії почалася громадянська війна. Головний заколотник – голова ПВК "Вагнера" Євген Пригожин, який поставив за мету – зняти військове керівництво країни зі своїх посад.

Усе, що відомо про ситуацію в Росії, розповідаємо тут.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, - ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, - ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму