USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Сину львівського воєнкома подарували будинок в елітній частині передмістя

Оціночна вартість будинку у договорі дарування вказана 518,5 тис. гривень, земельної ділянки – ще 357,5 тис. гривень
Будинок сина львівського воєнкома
Будинок сина львівського воєнкома
Джерело: NGL.media

Сину начальника Личаківсько-Залізничного ОРВК міста Львова Андрія Дубового подарували будинок та прибудинкову ділянку, яку оцінили у суму близько 4 млн гривень. Про це повідомили у "NGL.Media" з посиланням на договір дарування. 

"29 червня минулого року 27-річний Владислав Дубовой отримав у подарунок недобудований будинок із готовністю на 95% площею майже 640 кв. м разом з присадибною ділянкою у 0,09 га на вулиці Очеретяній у Брюховичах, свідчить договір дарування", – зазначають у статті.

Оціночна вартість будинку у договорі дарування вказана 518,5 тис. гривень, земельної ділянки – ще 357,5 тис. гривень. Таким чином офіційна вартість подарунка становить загалом 876 тис. гривень.

За словами експерта з нерухомості, реальна вартість будинку такої площі і такого стану готовності разом з ділянкою у Брюховичах зараз може становити не менше 4 млн гривень (близько 110 тис. доларів).

Опосередковано про значно вищу вартість подарунка свідчить те, що у 2018 році цей же будинок продали на аукціоні СЕТАМ за 1,4 млн гривень (близько 52 тис. доларів за тодішнім курсом НБУ). Судячи з опису лота, будинок на той момент був обладнаний не лише усім необхідним, але й навіть басейном площею 152 кв. м. 

Відвідавши Брюховичі кілька днів тому, журналісти NGL.media виявили, що у будинку триває активний ремонт. Маєток реконструювали, зробили нову покрівлю, поміняли вікна. Також звели основу з колонами під майбутній паркан, який відсутній на фото з аукціону за 2018 рік.

Подарувала будинок 37-річна Альбіна Савчук, яка і купила його п’ять років тому за 1,4 млн гривень. NGL.media неодноразово писали про неї як про орендарку озера у Брюховичах, яке вона активно забудувала – в тому числі незаконно звела на березі багатоповерховий готель.

Що саме пов’язує Альбіну Савчук з Владиславом Дубовим, якому вона зробила такий коштовний подарунок, чи з його батьком військовим комісаром Андрієм Дубовим – не зовсім зрозуміло. Єдиний зв’язок, який ми виявили між ними, – це Городок, звідки родом Савчук і де очолював свого часу місцевий районний військкомат Андрій Дубовой. У 2021 році його син Владислав також отримав 12 соток землі для садівництва від Городоцької міськради у селі Велика Калинка (25 км від Львова).

Альбіна Савчук відмовилась пояснити NGL.media свої стосунки з Дубовими і причину такого дорогого подарунку. Військовий комісар Андрій Дубовой також не захотів пояснити суть стосунків із Савчук. "Я вас не знаю, вас не бачу. Мені треба подивитись на вас. Мені треба перевірити ваші документи", – заявив він 27 липня у телефонній розмові, пообіцявши передзвонити пізніше.

Натомість його син Владислав Дубовой сказав NGL.media, що Альбіна Савчук є його давньою знайомою, "можна навіть сказати, що далекою родичкою", але відмовився пояснити ступінь спорідненості. "Це [подарований будинок] ніяк не пов’язано з посадовою особою, яку ви назвали, моїм батьком. В мене своє особисте життя. Та й все. Я не бажаю надалі відповідати на всі ці запитання", – додав він.

Оскільки декларації про доходи є закритими, а біографія Дубового ніде не публікувалась, то його подальші місця праці можна відстежити хіба у відкритих джерелах. За даними Vkursi Pro, потім він працював у Бродівському ОРВК, після чого очолив Личаківсько-Залізничний ОРВК міста Львова.

Його дружина Алла Дубова, педагог за фахом, теж пішла до війська і проходила підготовку на базі 184-го навчального центру. Відомо, що у 2015 році вона працювала провідним спеціалістом у Галицько-Франківському ОРВК м. Львова і звільнилась звідти у 2019-му.

Крім того, повідомляється, що ще у 2018 році бабуся подарувала Андрію Дубовому 0,0279 га в селищі Щирець Пустомитівського району та будинок площею 48,3 кв. м на цій ділянці. А перед тим його дружині Аллі у 2015 році подарували 0,2 га в селі Куровичі Золочівського району. Причому дарувальниця Наталія Побігушко стала власницею землі за кілька днів до того.

Також з 2018 року Андрію Дубовому на підставі наказу ГУ Держгеокадастру у Львівській області належить 0,07 га у селі Ясниська біля Львова, а його дружині – ділянка площею 0,1 га на території Туринківської сільради Жовківського району з 2015 року.

Має нерухомість родина і у Львові. З 2011 року сім’я Дубових володіє квартирою площею 76,6 м2 – свідоцтво на право власності видане Квартирно-експлуатаційним відділом Львова.

У 2016 році Андрія Дубового оштрафували на 3400 гривень за нетверезе водіння у Львові. За даними YouControl, з травня цього року він володіє AUDI A4 2006 року випуску. Владиславу Дубовому належить Volkswagen Touran (2007 р. в.) і ВАЗ-2121 (1983 р. в.), а Аллі Дубовій – Peugeot 207 (2007 р. в.). 

Читайте також:
Батьків, у яких є борги за несплату аліментів, позбавили права на відстрочку від мобілізації Батьків, у яких є борги за несплату аліментів, позбавили права на відстрочку від мобілізації
На Львівщині чиновниця ТЦК На Львівщині чиновниця ТЦК "відмазала" від армії 17 офіцерів, їй виписали штраф 4,8 тис. гривень
В Україні у 2024 році зменшилася кількість ДТП із потерпілими, але кількість аварій з вини дітей продовжує зростати В Україні у 2024 році зменшилася кількість ДТП із потерпілими, але кількість аварій з вини дітей продовжує зростати
Перший в Україні Центр рекрутингу української армії: Який вигляд має всередині. ФОТО Перший в Україні Центр рекрутингу української армії: Який вигляд має всередині. ФОТО