USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Перший в Україні Центр рекрутингу української армії: Який вигляд має всередині. ФОТО

Міністерство оборони ще в листопаді 2023 року запустило проєкт із рекрутингу до ЗСУ
рекрутинговий центр_1
Рекрутинговий центр у Львові
Джерело: Facebook: Павло Ткачук

У січні у Львові відкрили перший в Україні Центр рекрутингу української армії, де можна дізнатися актуальну інформацію про вакансії в армії, поспілкуватися з представниками бригад та обрати бажану професію у війську. Це пілотний проєкт Міністерства оборони та Львівської мерії.

"Центр має на меті покращити процес залучення й відбору кандидатів для проходження військової служби у лавах Збройних сил України. Тут можна отримати всю необхідну інформацію про вакансії, умови служби, перспективи кар'єри та освіти у війську", – зазначив депутат Львівської обласної ради Павло Ткачук.

Водночас міністр оборони України Умєров та головнокомандувач ЗСУ Сирський оцінили роботу центру та його персоналу, обговорили нагальні питання та перспективні механізми залучення мотивованих громадян до захисту України.

"Це важливий крок у створенні професійної мотивованої та патріотичної армії, яка здатна захищати нашу державу від будь-яких загроз", – сказали військові.

Що передувало?

Міністерство оборони ще в листопаді 2023 року запустило проєкт із рекрутингу до Збройних сил. 

"Міністерство оборони України розпочинає проєкт з рекрутингу до Збройних сил України. Відповідний договір підписали заступниця міністра оборони Наталія Калмикова та голова організації Lobby X Владислав Грезєв", – заявляло Міноборони.

У відомстві уточнили, що рекрутери працюватимуть в інтересах армії безплатно.

Після вибору бажаної посади людина матиме співбесіду із рекрутером та представниками обраної військової частини. Після погодження кандидатури на певну вакансію кандидата скерують у ТЦК з пакетом документів для подальшого оформлення, проходження необхідних процедур та медичного огляду, направлення на базовий військовий вишкіл, який триває один місяць, та за потреби фахову підготовку. Після підготовки військовослужбовця скерують у частину для проходження військової служби.

"Тому центри рекрутингу долучатимуть українців та українок до Сил безпеки та оборони України через підписання контракту з відповідною військовою частиною. Наразі є можливість укладати як строкові контракти, так і контракти до оголошення демобілізації", – повідомляли в Міноборони.

Як зазначив координатор рекрутингу до української армії Міністерства оборони Олексій Бежевець, надалі проєкт масштабуватимуть. Такі центри планують відкрити, зокрема, у Запоріжжі, Дніпрі, Одесі, Києві та Полтаві.

Читайте також:
Відвідуваність застосунку Відвідуваність застосунку "Резерв+" в 50 разів більша, ніж ЦНАПІВ, - Міноборони
Міноборони запускає електронну чергу до ТЦК Міноборони запускає електронну чергу до ТЦК
Додаток для військовозобов'язаних Додаток для військовозобов'язаних "Резерв+" з'явився в маркетплейсах і одразу зіткнувся з проблемами
"Резерв+": Міноборони презентувало додаток для військовозобов'язаних. Відео