USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У справі міністра Сольського ще до трьох підозрюваних застосували запобіжні заходи

До речі, за Сольського днями внесли 75,7 млн гривень застави
Микола Сольський
Микола Сольський
Джерело: відкриті джерела

26–29 квітня слідчі судді ВАКС застосували запобіжні заходи ще до трьох підозрюваних у справі щодо заволодіння землею на Сумщині в так званій справі Сольського. Площа землі становила близько 2,5 тис. га вартістю 291 млн гривень, також були спроби заволодіння землею площею близько 3,3 тис. га ще на 190 млн гривень, поінформували в пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Так, до одного зі співорганізаторів застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 30 млн гривень застави. До одного з пособників застосовано – тримання під вартою із заставою у 5 млн гривень та іншого пособника – застава у розмірі 7,5 млн гривень", – йдеться в повідомленні.

Що відомо про справу?

23 квітня стало відомо, що ексголову аграрного комітету Верховної Ради – чинного міністра агрополітики Миколу Сольського викрили на заволодінні державною землею на 291 млн гривень та спробі заволодіння землею ще на 190 млн гривень.

До складу злочинної групи на чолі з топпосадовцем входили службові особи органів Держгеокадастру, а також особи, які контролювали діяльність цих органів, так звані куратори. Учасники схеми забезпечили знищення документів, на підставі яких два держпідприємства на Сумщині мали право постійного користування землею. Через їхню відсутність обласний Держгеокадастр склав акт про самовільне зайняття цих ділянок.

Унаслідок реалізації оборудки у 2017–2021 роках учасники схеми заволоділи 1 тис. 250 земельними ділянками загальною площею 2 тис. 493 га, вартість яких на момент вчинення злочину становила понад 291 млн гривень.

Сольський стверджує, що справа стосується періоду 2017–2018 років, коли ще був адвокатом.

Напередодні, 25 квітня, стало відомо, що  міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський подав у відставку.

А вже 26 квітня за Сольського внесли 75,7 млн гривень застави. Тож підозрюваний зобов'язаний прибувати на вимогу до детектива НАБУ, слідчого чи суду, не відлучатися з Києва, не спілкуватися зі свідками у справі, здати на зберігання паспорт та інші документи, носити електронний браслет. Крім того, не має спілкуватися зі своїм заступником.

Зауважимо, що Сольський продовжує виконувати повноваження міністра аграрної політики та продовольства України.

Читайте також:
Організатор Організатор "п'яних вечірок" Андрій Ярина вийшов з-під варти під заставу у 272,5 тисячі гривень
Міністра агрополітики Сольського відправили у відставку Міністра агрополітики Сольського відправили у відставку
Засновник криптовалютної біржі Binance Чжао сяде у в'язницю на чотири місяці Засновник криптовалютної біржі Binance Чжао сяде у в'язницю на чотири місяці
У Росії до 25 років в'язниці засудили українця, звинувативши його в підпалі залізничного обладнання У Росії до 25 років в'язниці засудили українця, звинувативши його в підпалі залізничного обладнання